Seydişehir'den Konya Şeker'e 195 Bin Fidan - Son Dakika
Yerel

Seydişehir'den Konya Şeker'e 195 Bin Fidan

Seydişehir\'den Konya Şeker\'e 195 Bin Fidan

Konya'nın Seydişehir İlçesinde, fidanlık şefliği Konya Şeker'in yol kenarlarını ağaçlandırmak için kullandığı 174 bin fidanı göndermeye başladı.

07.12.2013 11:49

Konya'nın Seydişehir İlçesinde, fidanlık şefliği Konya Şeker'in yol kenarlarını ağaçlandırmak için kullandığı 174 bin fidanı göndermeye başladı. Mayıs ayında verilen 21 fidanla birlikte bugüne kadar gönderilen fidan sayısının 195 bini bulduğu bildirildi.

Konya Şeker'in yol kenarlarını ağaçlandırmak için kullanacağı tüplü, kaplı, çıplak köklü ve repikajlı olarak Karaçam, Sedir, Mavi Selvi, Akasya, Dişbudak, Yapraklı Akcaağaç, Çınar, İğde, Mazı, Katalpa, Ihlamur, Amerikan Dişbudağı, Altuni Top Mazı ve Japon Ayvası'ndan oluşan 174 bin fidan Seydişehir Fidanlık Şefliği tarafından karşılandı.

Seydişehir Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, Konya Şeker'in yol kenarı ağaçlandırma ve genel anlamda ağaçlandırma çalışmaları için ihtiyaç duyduğu 174 bin adet fidanın bedelli olarak Seydişehir Fidanlık Şefliği tarafından karşılandığını söyledi. Sakallı, "Fidanlığımızda yetiştirmiş olduğumuz çeşitli türlerde 174 bin fidanı göndermeye başladık. Mayıs ayında verilen 21 bin adet fidan ile birlikte toplam 195 bin fidanın fidanlığımızca temini gerçekleşti" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seydişehir'den Konya Şeker'e 195 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement