Seyit Onbaşı Anısına Yapılan Rekor Denemesi - Son Dakika
Güncel

Seyit Onbaşı Anısına Yapılan Rekor Denemesi

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Eken, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla başladığı "24 saatte 178 ton ağırlığı kaldırma" denemesinde 5 saatte toplamda 120 tonluk ağırlık kaldırdı.

17.03.2015 19:02

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Eken, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla başladığı "24 saatte 178 ton ağırlığı kaldırma" denemesinde 5 saatte toplamda 120 tonluk ağırlık kaldırdı.

AA muhabirinin Eken'in yardımcılarından aldığı bilgiye göre, Maslak'taki Darüşşafaka Spor Tesisleri'ndeki fitness salonunda 13.00'te denemeye başlayan Eken, geride kalan 5 saatte hedefine büyük oranda yaklaştı.

Rekor denemesi için toplamda 178 tonluk ağırlık kaldırması gereken Eken, şu ana kadar 120 tona ulaştı. Prosedür gereği 24 saati tamamlamak zorunda olan ve şu ana kadar herhangi bir sağlık problemi yaşamayan Eken'in, tahmin edilenden kısa sürede bu sayıya ulaşması nedeniyle rekor beklentisinin çok üzerinde denemeyi bitirmesi bekleniyor.

Rekor denemesi

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Seyit Onbaşı'yı anmak amacıyla 13.00'te rekor denemesine başlayan Eken, 24 saat boyunca devamlı serbest ağırlık ve kondisyon aletleriyle toplamda 178 ton ağırlık hedefiyle denemeye başladı.

Eken, Dünya Rekorları Derneği üyesi gözlemcileri tarafından takip edilen denemesinde başarılı olması durumunda Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracak. Ayrıca, dernek tarafından Ekin'e sertifika da verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seyit Onbaşı Anısına Yapılan Rekor Denemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement