Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar

Seyitömer\'de Termik Santralindeki Olaylar

Seyitömer beldesindeki termik santralinde işletme müdürü işçilerle görüştü.

10.06.2014 16:14  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Seyitömer beldesindeki termik santralinde 18 kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla yaklaşık 200 işçinin oturma eylemi yaptığı santral önünde, işletme müdürü Yunus Akman işçilerle görüştü.

Akman, işçilerin eylem yaptığı bölüme gelerek, onlarla görüşme yaptı ve işçilere işlerine dönmesi telkininde bulundu. İşçilerin, işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını istemesi üzerine konuşan Akman, 18 işçinin 17 Nisan'da meydana gelen olaylardan dolayı savcılık soruşturması açılması üzerine işten çıkarıldığını söyledi. Akman, işçilerin mahkemeden beraat etmesi halinde tekrar işlerine geri döneceğini dile getirdi.

İşçilere destek amacıyla gelen CHP Kütahya İl Başkanı Şeref Han ise yaptığı açıklamada, "17 Nisan'da Türkiye'ye buradaki işçilerin yağmacı ve servet düşmanı gösterildiğini" iddia etti. İşçilerin, kimsenin malında mülkünde gözü olan insanlar olmadığını anlatan Han, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlarımız, bu toprağın insanı. Uzun zamandır bu topraklarda yaşıyor. Bu toprağın ya üstünü sürerek ya da altını kazarak kömür ve değişik cevherleri çıkarıyor. Madencilik yaparak ekmek paralarını kazanıyorlar. Burasının özelleştirilmesinden sonra maalesef aynı ekmeği paylaştıkları arkadaşlarının bir kısmının işlerinden edildiğini gözlemlediler. Bu sabah yine 20 tane arkadaşlarının işten çıkarıldığını öğrenince gelip işletmenin önünde oturmaya başladılar. CHP tüzel kişiliği olarak her zaman olduğu gibi evine helal ekmek götürme derdinde olan insanların elbetteki yanında ve içlerinde olacağız."

İşçiler adına açıklama yapan Ahmet Ergen ise santralin özelleştirilmesinin ardından kendilerine işçi çıkarılmayacağı sözü verildiğini belirtti.

Özelleşmenin ardından 80 kişinin çeşitli iftiralar atılarak işten çıkarıldığını ileri süren Ergen, "Bu olaydan sonra 130 kişi de sebep gösterilmeden işten çıkarıldı. Çıkarılan işçilerin yerine il dışından personel getirdiler. Tepki olarak yapılan eylemlerde 3 arkadaşımız provokasyon yapılarak cezaevine atıldı. 20 kişi işten çıkartıldı. Tarafımıza işçi çıkarılmayacağına dair söz verilmesine rağmen bugün 18 arkadaşımız daha işten çıkarıldı. Bizim talebimiz işten çıkarılan arkadaşlarımızın koşulsuz tekrar işe dönmeleridir" diye konuştu.

Bu arada işçilere, CHP Kütahya İl Başkanlığı simit ve su dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Seyitömer'de Termik Santralindeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement