Seyyar Satıcı Gencin Judodaki Büyük Başarısı - Son Dakika
Spor

Seyyar Satıcı Gencin Judodaki Büyük Başarısı

SELMAN TÜR / MUHYEDDİN BEYCA - Batman'da görme engelli seyyar satıcı Recep Çiftçi, judoda gösterdiği başarıyla takdir topluyor.

15.04.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELMAN TÜR/ MUHYEDDİN BEYCA - Batman'da görme engelli seyyar satıcı Recep Çiftçi, judoda gösterdiği başarıyla takdir topluyor.

Seyyar satıcılık yaparak aile ekonomisine destek sağlayan görme engelli lise son sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Recep Çiftçi, 28 Kasım 2015'te Portekiz'in Lizbon kentinde yapılan Görme Engelliler Büyükler Avrupa Judo Şampiyonası'nda üçüncü, 28 Şubat 2016'da Ankara'daki Görme Engelliler Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası'nda ise birinci oldu.

Yaklaşık 6 yıl önce başladığı judoda büyük başarı gösteren Recep, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılıp şampiyon olmayı hedefliyor.

Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 çocuklu aileye mensup olduğunu belirterek, ailesine katkı sunmak için seyyar olarak sebze ve meyve satışı yaptığını söyledi.

Çalışmasına rağmen lise eğitimine devam ettiğini ve spora da zaman ayırdığını kaydeden Recep, "Hiç kimse 'Boş vaktim yok' demesin. Çalışarak aileme katkı sağlıyorum, hem öğrenciyim hem de spor yapıyorum. Görüldüğü gibi her şeye vakit ayırabiliyorum." dedi.

"Terörü ancak spor ile yenebiliriz"

Vaktini boşa harcamadığına vurgu yapan Recep Çiftçi, bu sayede başarılı olduğunu bildirdi.

Spordaki başarısını gören 4 kardeşinin de judoya ilgi duymaya başladığını dile getiren Recep, gençlerin spor ile uğraşmasının önemine değindi.

Milli sporcu, akranlarından spora yönelmelerini isteyerek, "Terör olaylarından uzak durmanın en önemli yolu spor yapmaktır. Terörü ancak spor ile yenebiliriz." şeklinde konuştu.

"Önceliğimiz dezavantajlı çocuklarımız"

Batman Petrolspor Kulübü Basın Sözcüsü Kudbettin Barlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kenar mahallelerdeki dezavantajlı gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kulüp bünyesinde bölge, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları kazanan çok sayıda sporcu olduğunu belirten Barlak, Recep'in başarısını diğer gençlere örnek olarak gösterdiklerini kaydetti.

Barlak, kenar mahallelerden spora kazandırılan gençlerin Türk bayrağını dünyanın birçok ülkesinde dalgalandırmasının gurur verici olduğunu dile getirerek, buna katkı sağlayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Seyyar Satıcı Gencin Judodaki Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement