Sıcak Su"Da 9 Günlük Bayram Tatili Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Sıcak Su"Da 9 Günlük Bayram Tatili Yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonları artan Balıkesir, Yalova ve Kütahya'daki termal tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e kadar ulaştı.

28.06.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından rezervasyonları artan Balıkesir, Yalova ve Kütahya'daki termal tesislerde doluluk oranı yüzde 100'e kadar ulaştı.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi kuruluşlarından olan Ed-Bel Limited Şirketinin Genel Müdürü İbrahim Yakın AA muhabirine yaptığı açıklamada, mitolojiye göre "Afrodit'in cüzzam hastalığına yakalandıktan sonra eski güzelliğine kavuştuğu" kaplıcalarıyla tanınan Güre'nin yaz-kış ilgi gördüğünü söyledi.

Güre'deki termal tesislerde 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline yönelik rezervasyonların hızlı başladığını ve tamamlandığını dile getiren Yakın, "Bayramda yüzde 100 dolulukla hizmet sunacağız. Güre, termal, deniz ve doğa turizmi imkanı tanıdığı için tesisleri yılın her dönemi ilgi görüyor." dedi.

Balıkesir merkez ile kaplıcalarıyla ünlü Sındırgı ilçesinde de doluluk oranlarının yüzde 80'e ulaştığı öğrenildi.

"İşletmeciler memnun"

Yalova'nın Termal ilçesinin Belediye Başkanı İsmail Atik, bayram tatilinin ilçedeki turizm potansiyelini artıracağını ifade etti.

Atik, yerli turistlerin yanı sıra özellikle Arap turistlerin ilgi gösterdiği ilçelerinde Ramazan Bayramı öncesinde turistlerin otellerden yer ayırtmaya başladığını dile getirdi.

İşletmecilerin hareketlilikten memnun olduğunu belirten Atik, "Gelen turist sayısında artış olacak. Şu anda rezervasyonlarımız gayet iyi. Bayram için paket programlar uyguluyor tesislerimiz. Özellikle yurt içi ve dışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için turizm sektörüne hizmet veren firmalar çalışmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

Turizm sektörü için 9 günlük bayram tatilinin önemine değinen Atik, şunları kaydetti:

"9 günlük tatil, otel, motel, pansiyon, lokanta, seyahat acenteleri ve taşımacılık hizmeti veren sektörler ile toptan gıdanın yanı sıra birçok sektörü olumlu etkileyecek. Şu anda yüzde 80 civarında rezervasyonumuz var. Bu sayı bayrama kadar yüzde 100 olur. Orta Doğu'dan gelen turist sayısında da artış var. Bayramı bekliyorlar. Bayramla Orta Doğu turisti Termal'e yığılacak."

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden olan Kütahya'da, yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren merkez ile Simav, Emet ve Tavşanlı ilçelerindeki termal otellerin 9 günlük bayram tatilinde dolu olması bekleniyor.

Simav ve Emet'teki otellerde yapılan rezervasyonlarla şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaşılırken, kent merkezi ve Tavşanlı'daki otellerde ise rezervasyonlar sürüyor.

İl genelindeki otel oda fiyatları gecelik 60 ile 250 lira arasında değişiyor.

"Bayram yaklaştıkça rezervasyonlar artıyor"

Ilıca Termal Turizm Merkezinde hizmet veren Kütahya Belediyesine ait otelin müdürü Mehmet Ali Avados, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla termal otellere ilginin az olduğunu söyledi.

Bayram tatilinin 9 gün olmasından dolayı bugünden bir hareketlilik başladığını dile getiren Avados, "Bayram yaklaştıkça rezervasyonlar artmaya başladı. Beklediğimiz gibi olursa yüzde 80'lerde doluluk oranını yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. Hem şifa arayanlar hem de tatil yapmak isteyenleri Kütahya'daki termal otellerimize bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sıcak Su'Da 9 Günlük Bayram Tatili Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement