Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Duş ve Dondurma - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Duş ve Dondurma

Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Duş ve Dondurma

Fethiye'de aşırı sıcaklardan bunalan Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki kedi ve köpekler, bakıcılar tarafından duşa sokuldu.

10.07.2014 10:20  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 40 derecenin üzerinde hissedilen aşırı sıcaklardan bunalan Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki kedi ve köpekler, bakıcılar tarafından duşa sokuldu. Barınağı ziyaret eden çocuklar dondurmalarını hayvanlarla paylaştı.

Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Fethiye'de nem oranın yüzde 70'e ulaşmasıyla, hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı.

Fethiye Belediyesi Havyan Barınağı'ndaki 120 köpek ve 30 kedi de sıcaktan olumsuz etkilendi. Sıcaktan bunalan hayvanlar kendilerini bakıcılar tarafından yerleştirilen küvetlere attı. Küvete giremeyen yavru köpekler de bakıcılar tarafından yıkanarak serinletildi.

DONDURMALARINI PAYLAŞTILAR

Barınağı ziyaret eden çocuklar ise yanlarında getirdikleri dondurmaları yavru köpeklerle paylaştı. Yavrular külahtaki dondurmaları bir çırpıda ağızlarına atarken, çocuklar bu anları şaşkınlıkla izledi.

Külahındaki dondurmayı yavru köpeklerle paylaşan 13 yaşındaki Kaan Çiğdem, sıcak havada köpeklerin serinlemek için çeşitli yollar denediğini söyledi. Çiğdem, "Burada havalar çok sıcak. Köpekler yıkanıyor, varillerin içine giriyor, gölgede saklanıyor. Serinlemeleri için dondurma yedirdik, çok sevdiler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Duş ve Dondurma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement