Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Akın Etti

Sıcaktan Bunalan Saklıkent\'e Akın Etti

ANTALYA'nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi sınırında kalan doğa harikası Saklıkent Kanyonu, yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğruyor.

29.08.2016 10:06

ANTALYA'nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi sınırında kalan doğa harikası Saklıkent Kanyonu, yerli ve yabancı tatilcilerin akınına uğruyor.

Saklıkent Kanyonu, Toros Dağları'nın uzantısı Beydağları'nın son noktasında yer alıyor. Kanyonun güneyi Antalya, kuzeyi Muğla sınırları içinde yer alıyor. 18 kilometre uzunluğundaki kanyonun sadece 7 kilometresinde yürünebiliyor. Seydikemer Belediyesi tarafından işletilen kanyona, kayalara monte edilmiş ahşap merdivenle girilebiliyor. Merdivenin bitiminde kayaların arasından fışkıran ve sıcaklığı 7- 8 dereceyi bulan su saniyede 12 bin litre hızla akıyor.

Yerli ve yabancı tatilciler kanyonu görmek ve yazın bunaltıcı etkisinden kurtulmak için Saklıkent Kanyonu'na geliyor. Kanyona buz gibi akan suyun başlangıcından iplere tutunarak giriliyor. Suya girip serinleyen tatilciler, kanyonun eşsiz güzelliğini görme fırsatı buluyor. Günde 2 bin 500- 3 bin kişinin ziyaret ettiği kanyonun Antalya yönünde ise çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Burada yerden 5- 6 metre yükseklikte, 20- 25 metrekarelik ağaç evlerde konaklama imkanı sunuluyor.

Saklıkent'e ilk kez gelen Hollandalı Mariane Von Hos, "Burası cennetten bir köşe. Dünyada az bulunan doğal bir güzellik. Sular buz gibi. Serinlik ve temiz hava deposu" dedi. Alman Maria Wetter ise, "Harika bir yer. Kanyonun bazı noktaları korkutucu ve yürümek zordu. Her yer yemyeşil. Harika bir doğa" diye konuştu. Alman Claus Berkstein de "Burası çok güzel. Dağlar muhteşem. Çok beğendim. Zaten bu kadar çok insanın olması her şeyi anlatıyor" dedi.

- Seydikemermuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıcaktan Bunalan Saklıkent'e Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement