Sidaş Medya'dan İki Önemli Kitap - Son Dakika
Yerel

Sidaş Medya'dan İki Önemli Kitap

Sidaş Medya\'dan İki Önemli Kitap

Sidas Yayıncılık tarafından yayınlanan en son kitap olan Zeytincilik, şimdiden ilgi odağı oldu.

09.04.2014 23:23  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilinçli zeytincilik yapmak isteyen çiftçiler ve firmalar için pratik bilgiler içeren "Zeytincilik" kitabı yayınlandı. Sidas Yayıncılık tarafından yayınlanan en son kitap olan Zeytincilik, şimdiden ilgi odağı oldu. Akhisar Ticaret Borsası'nın desteği ile yayınlanan kitabı Dr Nejat Özilbey yazdı. Uzun yıllar Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü'nde uzman olarak çalışan yazar Nejat Özilbey bu kitapta yılların birikimi ve pratiğini birleştirdi.

Toplam onyedi bölümden oluşan kitapta; Türkiye'de zeytin yetiştiriciliği, zeytin sistematiği, botanik özellikleri, arazilerin hazırlanması, fidan dikimi, zeytinde üretim yöntemleri, budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla savaşım, zeytinde hasat, ürün değerlendirme, zeytinin alt ürünleri, zeytinyağında tadım gibi pek çok konu bu kitapta ele alınıyor. Zeytincilik kitabı zeytin tarımı ile uğraşanlar ve bu alanda yatırım yapmak isteyenler için yol gösterici nitelikte hazırlandı. Tamamen pratiğe yönelik bilgiler içeren kitap zeytincilerin vazgeçemeyeceği kaynak niteliğinde eser. Zeytincilik alanındaki boşluğu dolduracak kitap aynı zamanda ders kitabı olarak da Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okutulacak. Kitap alanında büyük bir boşluğu dolduruyor.

"GIDA HİJYENİ EĞİTİCİ REHBERİ"

Öte yandan, gıda sanayinin büyümesine ve farklılaşmasına bağlı olarak gıda hiijyeni oldukça önem kazandı. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof Dr. Deniz Göktan ve Prof Dr Gunnur Tunçel tarafından yazılan "Gıda Hijyeni Eğitici Rehberi" kitabı gıda sektörünede çalışanlar ve hijyen eğitimi verenler için yol gösterici nitelikte hazırlandı. Tamamen pratiğe yönelik bilgiler içeren kitap hijyen öğreticilerinin vazgeçemeyeceği kaynak niteliğinde bulunuyor. Gıda Hijyeni alanındaki boşluğu dolduracak kitap aynı zamanda ders kitabı olarak da Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okutulacak.

Toplam 13 bölümden oluşan kitapta; Gıda Hijyeni Eğitimi, Eğitimde Yönetimin Rolü, Yöneticilerin Eğitimi, Gıda İşleyicilerin Eğitimi, Eğitimin Planlanması, Halkın Eğitimi, Çocukların Eğitimi, Eğitim Yöntemleri, Eğitim Planları, Eğitimde Etkili Olan Diğer Faktörler, Eğitim Etkinliğinin Değerlendirilmesi, Belgelendirm, Hijyen ve Önemi, Bölüm Mikroorganizmalar ve Özellikleri, Gıda Kaynaklı Hastalıklar, Bulaşma Kaynakları ve Bozulma, Gıdaların Muhafazasında Prensipler, Alım ve Depolama, Personel Hijyeni, İşletme ve Ekipman Tasarımı, Temizlik ve Dezenfeksiyon, Zararlı Kontrolu, Hijyen Bazlı Sistemler gibi bölümlerle hijyen konularda teferruatlı, aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Ayrıca kitabın son bölümünde hijyen ile ilgili test soruları ve cevap anahtarına yer verilerek okuyuucu ve öğreticiye yol göstermektedir. Kitap alanında büyük bir boşluğu dolduruyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sidaş Medya'dan İki Önemli Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement