Şiddet Mağduru Kadınların Yaptığı Bez Bebekler Pazarda Satılıyor - Son Dakika
Güncel

Şiddet Mağduru Kadınların Yaptığı Bez Bebekler Pazarda Satılıyor

Şiddet Mağduru Kadınların Yaptığı Bez Bebekler Pazarda Satılıyor

Fethiye'deki Ali Hilmi Döğerli Kadın Konuk Evinde misafir edilen şiddet mağduru kadıların yaptığı bez bebekler, Salı Pazarında satışa sunuldu.

27.01.2015 14:37  Güncelleme: 17:08

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Ali Hilmi Döğerli Kadın Konuk Evi'nde misafir edilen şiddet mağduru kadıların yaptığı bez bebekler, Salı Pazarı'nda satışa sunuldu. 10 ile 15 lira arasında satılan bez bebeklerden elde edilen gelir mağdur kadınlara verilecek.

Türkiye'deki kadın konuk evlerinde misafir edilen şiddet mağduru kadınların topluma uyumunu hızlandırmak ve gelir elde etmesini sağlamak hedefiyle Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Üretiyorum kazanıyorum projesi' ilk defa Fethiye'de uygulamaya konuldu.

50 kişi kapasiteli Ali Hilmi Döğerli Kadın Konuk Evi'nde konaklayan kadınlardan 12'sine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kursta bez bebek yapım sanatı 'Amigurumi' öğretildi. Kursu tamamladıktan sonra Fethiye İlçe Kaymakamlığı'nın temin ettiği malzemelerle bez bebek yapımına başlayan 12 kadın 1 ay gibi bir sürede yaklaşık 50 bez bebek yaptı.

Doktor, avukat ve hemşire kıyafetli bez bebekler ilçenin en büyük semt pazarı olan Salı Pazarı'nda açılan tezgahta satışa sunuldu. 10 ile 15 lira arasında satılan bez bebeklere vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Bez bebeklerin satışından elde edilen gelirin projeye katılan kadınlara verileceği kaydedildi. Projenin başarıya ulaşması halinde üretimi hızlandırılacak bez bebeklerin turistik pazarlarda da satışa sunulacağı belirtildi.

Pazarda kurulan standı eşi Zeynep Çalık ile birlikte ziyaret eden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, projenin mağdur kadınlara meslek edindirmek amacıyla hazırlandığını söyledi. Projenin Türkiye'de ilk defa Fethiye'de gerçekleştirildiğini vurgulayan Kaymakam Çalık, kadın konuk evinde misafir edilen kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

BEZ BEBEKLERİ MEMURLAR SATTI

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz da kadın konuk evlerinde kalan kadınların meslek edinmelerinin önünü açmak için üretilen bez bebeklerin pazarda satışa sunulduğunu anlattı. Yılmaz, satışta görev alan kadınların ise mağdur kadınlar değil, memurlar olduğunu aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şiddet Mağduru Kadınların Yaptığı Bez Bebekler Pazarda Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement