Şiirleri ile Büyülüyor - Son Dakika
Yerel

Şiirleri ile Büyülüyor

Şiirleri ile Büyülüyor

Aslen Narman’ın Şekerli Beldesi’nden olan, 1983 yılında yaşanan deprem sonrasında Horasan’a göç eden Uca Ailesi’nin 6 çocuğundan birisi olan Yüksel Uca (47) ikinci şiir kitabını yayınlamaya hazırlanıyor.

12.11.2015 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslen Narman'ın Şekerli Beldesi'nden olan, 1983 yılında yaşanan deprem sonrasında Horasan'a göç eden Uca Ailesi'nin 6 çocuğundan birisi olan Yüksel Uca (47) ikinci şiir kitabını yayınlamaya hazırlanıyor. İlk şiir kitabı Gönül Dili'ni yaklaşık 3 yıl önce çıkartan Yüksel Uca, Hayat Kervanı adını verdiği ikinci kitabının hazırlıklarını sürdürüyor.

Erzurum'da özel bir yayınevinin ortağı ve yöneticisi olan Yüksel Uca, üniversite camiasında, yaptığı çoğu akademik yayınlarla tanınıyor. Son 10 yılda 400 kadar eseri akademi dünyasına kazandırdıklarını belirten Uca, yayıncılık hayatının yanında yazdığı şiirleriyle de dikkat çekiyor. Şiirlerinde kafiyeye ve belli ölçülere dikkat eden Uca, çocukluğunda Sümmani Baba'nın şiirlerini çok dinlediğini, sonraki yıllarda da Aşık Reyhani'den etkilendiğini söylüyor. Saz çalamadığını, ama ilahi türü eserleri seslendirebildiğini kaydeden Yüksel Uca, kulağa hoş gelen, dinleyicilerin üzerinde etki oluşturan şiirleri ile topluma farklı mesajlar da veriyor.

Toplumsal sorunlara şiirleri ile gönderme yapan Yüksel Uca, aşık tarzını çok daha fazla benimsediğini belirterek, "Şiirlerimde kafiyeye çok dikkat ederim. 4+4 hece ölçüsü ile yazdığım şiirlerin yanında 11 hece ölçüsüne uygun şiirlerim de mevcuttur. Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy ile Sümmani Baba ve Aşık Reyhani, kendime örnek aldığım şair ve ozanlardır. Çocukluğumdan beri şiir yazar ve okurum. Ne yazık ki, saz çalmasını beceremiyorum. Deprem ve sonrasında yaşadığımız göç nedeniyle gençlik yıllarımda yazdığım şiirlerimin çoğunu kaybettim. Son yıllarda şiir yazmaya çok daha fazla ağırlık vermeye başladım. Hayat Kervanı adını verdiğim yeni kitabımda 70 kadar şiir yer alacak" diye konuştu.

Yüksel Uca'nın kaleme aldığı şiirlerinden bazı dörtlükler şöyle:

SİTEM

Aradı dostumun biri

Dedi; "Gardaş. çok yorgunum"

Bende ayrı idi yeri

Şimdi ona çok dargınım

FEYS'TE (FACEBOOK) BUGÜN

Sözsüz hızlı iletişim

Ordadır yemeğim, aşım

Kızım, teyzem, halam, eşim

Herşeyimiz feys'te bizim

YARIN NE OLUR BİLİNMEZ

Sakın deme düşmem gama

Dertsiz insan vardır sanma

Şu anda mutlusun amma

Yarın ne olur bilinmez

NEYE YARAR

İlim sonsuz bir hazine

Amel yoksa neye yarar

Pişman olup da dizine

Vursan bile neye yarar

KAHREYLE ALLAH'IM

Terörle sarsıldı dün de Ankara

Bu ne korkunç, dehşetli bir manzara

Yaralı çok, yüz can girdi mezara

Yapanları kahreyle sen Allah'ım... - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiirleri ile Büyülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement