Siirt'te Barajlar Konulu Toplantı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Barajlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Siirt Valiliği, Ağustos ayında meydana gelen 6 vatandaşın boğulması olayının ardından önlemlerin alınması amacıyla baraj konulu koordinasyon toplantısı düzenledi.

09.09.2014 19:16  Güncelleme: 20:36

Siirt Valiliği tarafından, ağustos ayında meydana gelen 6 vatandaşın boğulması olayının ardından önlemlerin alınması amacıyla Baraj konulu koordinasyon toplantısı düzenledi.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Siirt Şube Müdürü Cahit Akkoyun başkanlığında düzenlenen toplantıda, boğulma olaylarının önlenmesi için alternatif önlemler ve karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerileri görüşüldü.

Botan Çayı'nda boğulma vakaların geçmişte daha fazla olduğuna vurgu yapan Vali Tutulmaz, kentte mesire alanları olmadığı için Botan Çayı'nda piknik yapmanın gelenek haline geldiğini söyledi.

Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Vatandaşlar tarafından söylendiği kadarıyla eskiden boğulma vakaları daha fazlaydı, hatta vatandaşlar kendi aralarında her cuma Botan Çayı birini alacak mı diye tartışılır bir konu haline gelmişti. Botan geçmişte de vatandaşlarımızın canına kastediyordu, ancak bu dönemde durum bir anda olması, 6 vatandaşımızın canına mal olması biraz daha ön plana çıktı. Bir daha boğulma vakaların yaşanmaması için ne yapmamız gerektiği konuları ele almamız gerekiyor."

Özelikle sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, ilgili kamu kuruluşları ve güvenlik birimleri ile bir araya geldiklerini belirten Tutulmaz, Botan Çayı'nda 6 vatandaşın boğulmasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Tutulmaz, yaşan olaylar karşısında sessiz kaldığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir durumda konuşmanın aslında suç olduğunu ifade ederek, "Çünkü vatandaş mı suçlu veya baraj mı suçlu ben bilemem ancak duygularımı ifade ederim" dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, kamu kuruluşları, AFAD ve DSİ yetkilileri katıldı.

Siirt\'te Barajlar Konulu Toplantı Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Barajlar Konulu Toplantı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement