Siirt'te Yeni Hac Kayıt Başvurusu Alınmayacak - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Yeni Hac Kayıt Başvurusu Alınmayacak

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, yeni hac kayıt başvurusunun alınmayacağını bildirdi.

14.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, yeni hac kayıt başvurusunun alınmayacağını bildirdi.

Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında kayıt yaptıran ve 2014 yılına kadar kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılı kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkının verileceğini söyledi.

Hacca gitmek üzere sırada bekleyen hacı adaylarının kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığınca yenileneceğini belirten Arvas, "Suudi Arabistan makamlarınca Kabe ve çevresinde yapımı devam eden genişletme çalışmaları henüz bitmediğinden, önceki yıllarda uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indirimi bu yıl da devam edecek. Ülkemize tanınan hac kontenjanından, görevliler ile 2007 yılında bekleyenler düşüldükten sonra, kalan kontenjanın 2008 ile 2014 yılları arasında kayıt yenileten hacı adaylarının müracaat ettikleri hac konaklama türleri ile kayıt yıllarına göre uygulanacak katsayı oranında kura çekilerek dağıtılacak" dedi.

Arvas, hacı adaylarının kayıt bilgilerini güncellemeleri için 16 ile 20 Şubat tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Yeni Hac Kayıt Başvurusu Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement