Siirt'te Yerel Gazeteler Uyarmaya Çalıştı Ama Geç Kaldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Yerel Gazeteler Uyarmaya Çalıştı Ama Geç Kaldı

Siirt'te yerel gazetenin, baraj kapaklarının açılacağından dolayı uyarı haberi yaptığı, fakat gazeteler hafta sonu çıkmadığı için bir gün geç yayınlandığı ortaya çıktı.

26.08.2014 12:08  Güncelleme: 13:27

Siirt'te 5 kişinin hayatını kaybettiği Alkumru faciasıyla ilgili olarak bir yerel gazetede kazadan bir gün önce 24-25 Ağustos tarihlerinde kazanın olabileceğini anlatan bir haber hazırlanıp baskıya verilmiş. Haberdeki ifade aynen şöyleı "Feyezan dönemi süresince 24-25 Ağustos tarihleri arasında muhtemel bir taşkına, can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi için vatandaşların basın ve yayın aracılığıyla bilgilendirmeleri gerektiği bildirildi."

KAZA GELİYORUM DEMİŞ

Siirt Alkumru Barajı'nda 24 Ağustos Pazar günü 5 kişi boğularak hayatını kaybetti. Kazanın ardından barajın sahibi olan şirket sorumluluğun kendinde olmadığını açıkladı. Devlet ise bundan sonra gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Fakat Alkumru civarında piknik yapan insanlar haftalar öncesinden kazanın 'geliyorum' dediğini iddia ediyor.

GAZETECİ, PİKNİK YAPARKEN FARK ETMİŞ

Hatta kazadan bir gün önce Siirt'te Son Söz isimli bir gazetede hazırlanan haber acıyı daha farklı bir boyuta taşıyor. Siirt'te Son Söz'ün haberine göre 24-25 Ağustos tarihleri arasında Alkumru'da olası bir su taşkınına karşı insanlar uyarılıyor. Haberi hazırlayan Selami Deniz ise, "Ben birkaç hafta önce Alkumru civarında piknik yapıyordum. Etrafta su seviyesinin ani olarak yükseldiğini gördüm. Ve bunun üzerine söz konusu haberi hazırladım. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm" açıklamasını yaptı.

HABER, PAZARTESİ GÜNÜ YAYINLANDI

Siirt'te yerel gazeteler Pazar günü tatil yaptığı için pazartesi yayımlanacak gazete de cumartesi gününden hazırlanıyor. Bu yüzden vatandaşı Alkumru ile ilgili olarak uyaran haber pazartesi günü yayımlandı. (Kaynak: Hürriyet)

İşte o gazete...

Siirt\'te Yerel Gazeteler Uyarmaya Çalıştı Ama Geç Kaldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Siirt'te Yerel Gazeteler Uyarmaya Çalıştı Ama Geç Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI: RABBİM MEKANLARINI CENNET EYLESİN KALANLARINA SABIR VERSİN BU KONUDA İHMAL HER KİMDE İSE ADALET KARŞISINDA YARGILANMASINI DİLEMEKTEN BAŞKA ELDEN BİŞEY GELMEZ BİR DAHA TEKRARLANMAMASI İÇİN YETERİ KADAR UYARI LEVHASI YERLEŞTİRLMESİ UYARILARIN DAHA TEKNOLOJİK VE KAPAKLAR AÇILMADAN 2 GÜN ÖNCE EN AZ 6 SAATE BİR YADA 8 SAATTE BİR UYAR SESLİ BİR ŞEKİDE TÜM SİİRT HALKINA BİLDİRİLMELİ BARAJ YOLLARINDA ELEKTRONİK YAZILI UYARI ASILMALI KAPAK AÇILANA KADAR UYARININ TEKRARLA DEVAM ETMESİ GEREK BUNLAR BU GÜNE KADAR YAPILMAMIŞ EKSİK İSE YAPILMALIDIR SİİRT HALKININ PİKNİK ALANI YOKSA BU TÜR ETKİNLİKLERİN YAPILABİLBESİ İÇİN HALKA ÖZEL YERLERİN YAPILMASI BİLE BU TÜR KAZALARIN OLMASINI ÖNLER ANLATACAK ÇOK DİYECEK ÇOK ŞEY VAR AMA OLAN OLDUKTAN SONRA KİME NE DERSEN DE ACIMIZ DİNMEZ RABBİM BİRDAHA GÖSTERMESİN TÜM SİİRT HALKININ VE TÜRKİYENİN BAŞI SAĞOLSUN 5 1 Yanıtla
  • Kürşad alperen: Olay pazar günü saat 4 ten sonra olmuş, gazete pazartesi günü çıkmış. Nasıl uyarmış acaba. Gazeteci 80 yaşındaki böbrek hastası bir kadının tirilyonluk mallarını 10 milyara aldığından bahsediliyor. Siirt te kim kime inanacak. 0 0 Yanıtla

Advertisement