Siirt'ten Yezidilere 1 Kamyon Yardım - Son Dakika
Yerel

Siirt'ten Yezidilere 1 Kamyon Yardım

Siirt\'ten Yezidilere 1 Kamyon Yardım

Siirt Belediyesi öncülüğünde, kent genelinde düzenlenen Suriye’ye yardım kampanyasında toplanan yardımlardan oluşan 1 kamyon ihtiyaç malzemesinin, Yezidilere gönderileceği belirtildi.

16.08.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi öncülüğünde, kent genelinde düzenlenen Suriye'ye yardım kampanyasında toplanan yardımlardan oluşan 1 kamyon ihtiyaç malzemesinin, Yezidilere gönderileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Siirt Belediye Meclisi toplantı salonuna düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Yezidilere karşı duyarsız kalmayacaklarını söyledi. Bakırhan, "Başta Yezidi yurttaşlar olmak üzere binlerce yurttaş Silopi ve sınır bölgesinde bulunan yerleşim merkezlerine göç ediyorlar. Silopi başta olmak üzere Şengal'den göç eden Yezidilerin yerleştiği kamplar oluştu. Bunlar sadece Yezidiler değil, Türkmenler, Şii Araplar, Süryaniler, Asuriler, yani bu güne kadar Ortadoğu'da yaşamış kadim halklar maalesef IŞİD çetelerinin saldırıları nedeniyle yerlerinden yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. Bizlerde haleden Rojava için devam eden kampanya çerçevesinde toplanan Temel gıda maddelerinin yanı sıra battaniye ve giyecekten oluşan bir kamyonluk acil ihtiyaç maddesi Silopi'de bulunan kampa teslim edilmek üzere yola çıkacak" dedi.

KESK Siirt Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Osman Yüztaş ise, Suriye halkı için gösterdikleri duyarlılığı, Şengal halkına da göstereceklerini söyledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'ten Yezidilere 1 Kamyon Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement