Şili'den Gelen Katolikler, Kapadokya'da Ayine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Şili'den Gelen Katolikler, Kapadokya'da Ayine Katıldı

Şili\'den Gelen Katolikler, Kapadokya\'da Ayine Katıldı

Hristiyanlığın tarihe öneme sahip merkezlerinden olan Kapadokya'ya Şili'den gelen 115 Katolik Hristiyan, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki Konstantin Eleni Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı.

12.05.2016 14:04

Hristiyanlığın tarihe öneme sahip merkezlerinden olan Kapadokya'ya Şili'den gelen 115 Katolik Hristiyan, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'ndeki Konstantin Eleni Kilisesi'nde düzenlenen ayine katıldı.

Ürgüp'ün Mustafapaşa Köyü'nde bulunan Konstantin Eleni Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, İncil ve ilahiler okundu. Yaklaşık 2 saat süren ayine Şili'den gelen 115 Katolik Hristiyan katıldı.

Şili Katolik Kilisesi'nden Peder Jaime Ortiz'in yönettiği ayin öncesi katılanlar, kiliseye bağış için konulan kutuya madeni paralar attıktan sonra mum yaktı. Şili Katolik Kilisesi tarafından İsrail ve Türkiye'yi içine alan hac turuna katılan Şişili Katolikler, Türkiye'de Kapadokya'dan sonra Efes ve Pamukkale'deki kiliselerde düzenlenecek ayinlere katılacak. Kapadokya'da olmaktan duydukları mutluluğu dile getirin Şilili Katolikler, tüm dünya için dostluk ve barış temennisinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan özel izin ile gerçekleştirilen ayin sonrasında Mustafapaşa'ya gelen turistler, tarihi konakları ziyaret etti, alışveriş yaptı.

- Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şili'den Gelen Katolikler, Kapadokya'da Ayine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement