Silifke'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Silifke\'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altındaki erik ağaçları çiçek açtı.

05.02.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altındaki erik ağaçları çiçek açtı. İlçede can eriğinin mart ayının 15'inde çıkması bekleniyor.

Türkiye genelinde süren soğuk ve yağışlı havaya karşın Silifke'de örtü altındaki erik ağaçları çiçek açtı. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş, çiçek açan örtü altındaki erik bahçesindeki incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken Silifke'de eriklerin çiçek açmasıyla adeta bahar havasının yaşandığını söyledi.

Göksu Vadisi köylerinde birçok erik bahçesinin örtü altına alındığını belirten Göktaş, "Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise mart ayının ikinci haftasında hasat yapabiliyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilosunu geçen yılki gibi yüksek fiyattan satmayı hedefliyoruz. Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Silifke'nin Kabasakallı Atayurt, Atakent, Taşucu mahallelerinde erik üretimi yapılıyor. Bu yıl 10 bin dönüm araziden yaklaşık 10 bin ton erik hasat etmeyi bekliyoruz. Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'de ilk turfanda eriğin hasadı da Silifke'de yapılıyor" dedi.

Üreticilere tavsiyelerde de bulunan Göktaş, "Önemli olan çok alandan çok verim almak değil, az alandan çok verim almaktır. Bunun da yolu gelişen teknolojiyi değerlendirmekten geçer. Bu bakımdan bütün çiftçilerimiz teknolojiyi çok iyi değerlendirip, yapılan tarım fuarlarına ve bilgilendirici seminerlere katılmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Silifke eriğinin görünümü ve lezzeti ile tüketici tarafından talep edildiğini vurgulayan Göktaş, "Erik getirisi dolayısıyla ilgi sürekli artıyor ve üretim alanı da buna bağlı olarak genişliyor. Türkiye genelinde yıllık 15 bin ton erik üretimi gerçekleşiyor. Bunun 10 bin tonunun Silifke'den hasat edilmesi ise sevindirici" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silifke'de Erik Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement