Silifke'ye 300 Milyon Euro'luk Yatırım - Son Dakika
Yerel

Silifke'ye 300 Milyon Euro'luk Yatırım

Silifke\'ye 300 Milyon Euro\'luk Yatırım

Eren Holding, Mersin'in Silifke ilçesinde 300 milyon Euroluk çimento fabrikası ile iskele ve dolgu alanı yatırımı gerçekleştiriyor.

30.07.2013 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eren Holding, Mersin'in Silifke ilçesinde 300 milyon Euroluk çimento fabrikası ile iskele ve dolgu alanı yatırımı gerçekleştiriyor.

Eren Holding'e bağlı MEDCEM Madencilik ve Yapı Malzemeleri San. Tic. A.Ş, Genel Müdürü Mehmet Yavuz, ilçeye bağlı Akdere ve Yeşilovacık beldelerine yapılacak olan çimento fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çimento fabrikası, Medcem Madencilik ve Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından, iskele ve dolgu alanı Yeşilovacık Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından inşa edilmekte olup, her iki şirket Eren Holding bünyesinde faaliyet göstermektedir" dedi.

2015 yılı Ocak ayı itibariyle fabrikanın işletmeye alınmasının planlandığını vurgulayan Yavuz, "Yıllık 4 milyon ton çimento üretilecek fabrika yaklaşık 430 dönüm arsa üzerine inşa edilecek olup, sosyal tesisler ve diğer alanlarla birlikte bu alan 700 dönüme kadar çıkmaktadır. Tarım alanı olmayan ve planda sanayi alanı olarak belirlenen fabrika yerleşim alanının mülkiyeti yatırımcı şirkete aittir.

Çimento fabrikasında üretilecek çimentonun önemli bir kısmının yurtdışına ihraç edilmesi planlanmakta. Bu amaçla, grup şirketi olan Yeşilovacık Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından Yeşilovacık beldesinde bulunan mevcut balıkçı barınağına bitişik bir iskele ve dolgu alanı inşa edilmektedir. Bahse konu yerde, halihazırda küçük tonajlı gemilerin yanaşabileceği bir iskele de bulunuyor. Bu alan planlarda liman işareti ile işaretlenmiştir. Yeşilovacık İskele ve Dolgu Projesi'nin, mevcut balıkçı barınağı ve iskelesinin kullanımına olumsuz bir etkisi olmayacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'ye 300 Milyon Euro'luk Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement