Silopi'de 3 Yılda 232 Bakıma Muhtaç Hastaya Hizmet Verildi - Son Dakika
Yerel

Silopi'de 3 Yılda 232 Bakıma Muhtaç Hastaya Hizmet Verildi

Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tokur: "Bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlar hizmete ulaşmaya bir telefon kadar yakın"

09.01.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi ilçesinde Sağlık Bakanlığı'nın sunduğu evde sağlık hizmeti ile 3 yılda 232 bakıma muhtaç hastaya destek sağlandı.

Silopi Devlet Hastanesinde görevli doktor, hemşire ve sağlık personelince en ücra köylerdeki bakıma muhtaç hastalar ziyaret edilerek, sağlık hizmeti sunuluyor.

Şırnak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Tokur, AA muhabirine, hizmetin amacının hastanelere ulaşamayan hastalara doktoru ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin veya yakınlarının aile hekimlerine veya hastanedeki polikliniğe başvurabileceğini ifade eden Tokur, "Bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlar hizmete ulaşmaya bir telefon kadar yakın" dedi.

Silopi Devlet Hastanesi Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Sorumlu Hekimi Nurullah Bilen de 3 yıldan bu yana ilçe ve köylerde 232 bakıma muhtaç hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

"Evde Yalnız Değilsiniz" sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerine işaret eden Bilen, tedavisi süren 105 hastanın da bu hizmetten faydalandığını belirtti.

Bilen, hiç bir ayrım gözetmeksizin tüm hastaların ayağına sağlık hizmeti götürdüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Hastaların tedavileri boyunca gerekli olan oksijen tüpü ve havalı yatak ihtiyaçları da temin ediliyor. Hasta yakınları hasta bakımı konusunda bilgilendiriliyor. Bazı durumlarda hastaların hastaneye sevki yapılıyor" diye konuştu.

"Hastaların takdirini ve teşekkürünü almanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullanan Bilen, hasta ve hasta yakınlarının yüzlerindeki gülümsenin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Başverimli köyünde yakını bu imkandan faydalanan Mehmet Tatar, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamanın çok yararlı olduğunu dile getirdi.

Köylerde ambulans olamadığı için bazı hastaların doktora gitmekte sıkıntı çektiğini anlatan Tatar, bu hizmetle sağlık hizmetinin evlerine kadar geldiğini söyledi.

Hastaların moralinin yükseldiğine işaret eden Tatar, hizmeti sunan herkese teşekkür etti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de 3 Yılda 232 Bakıma Muhtaç Hastaya Hizmet Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement