Silopi'de Çevre Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Çevre Sorunları Masaya Yatırıldı

Silopi\'de Çevre Sorunları Masaya Yatırıldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre Kulübü ile Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği tarafından ilçenin çevre sorunları masaya yatırıldı.

10.04.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çevre Kulübü ile Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği tarafından ilçenin çevre sorunları masaya yatırıldı.

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda yapılan seminer Silopi'de Çevre Sorunlarını anlatan bir kısa film ile başladı. Seminerde konuşma yapan Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği Başkanı Fadıl Tay dernek olarak az laf çok iş benimsediklerini söyledi. Fadıl Tay, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki derneğimizin felsefesi az laf çok iştir. Pratiğin teoriden daha önemli olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin en genç ilçesi olan Silopi'mizin kurtuluşu da ancak yetişmiş bilinçli gençler ile mümkün olduğuna inanıyor ve diyoruz ki başka bir Silopi yok. Silopi'de yeşil alanlarımızın sayısı çok az durumdadır. Biz dernek olarak elimizden geldiği kadar fidan dikmeye çalışacağız. unun için gençlerimize büyük iş düşüyor. Gençlerimizi fidan dikmeye davet ediyoruz" dedi.

Konferans hakkında bilgi veren Çevre Kulübü danışman öğretmeni Harun Palta ise, "Silopi'de bir çok çevre sorunu olduğunu bunlara dikkat çekmek amacıyla 'Silopi'de çevre sorunları' konulu konferans düzenlemek istedik ve bu konularda yaptığı çalışmalarıyla sorunlara pratik çözümler getirmeye çalışan Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği ile görüştük. Görüşmeler neticesinde dernek konferans vermeyi kabul etti ve bugün konferansı gerçekleştirdik. Öğrenciler baştan sona konferansı dikkatle ve ilgiyle takip etti" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silopi'de Çevre Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement