Silopi'de Göz Ameliyatları Yapılmaya Başlandı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Göz Ameliyatları Yapılmaya Başlandı

Silopi\'de Göz Ameliyatları Yapılmaya Başlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Devlet Hastanesine yeni atanan 2 göz doktoru sayesinde, göz problemi olan hastalar çevre kentlerdeki hastanelere gitmekten kurtuldu.

17.10.2014 15:26  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne yeni atanan 2 göz doktoru sayesinde, göz problemi olan hastalar çevre kentlerdeki hastanelere gitmekten kurtuldu. Silopi'de 3 hafta önce göreve başlayan göz hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Cem Sundu, bölgedeki olayların kendisini ve meslektaşlarını etkilemediğini söyledi.

Daha önce Cizre, Şırnak ve bölge hastanelerine tedavi ve ameliyat için giden göz rahatsızılığı bulunanlar, artık Silopi'de cerrahi müdahalelerini yaptırabiliyor. Göz kapaklarından ameliyat olan Ömer Som, başarılı bir ameliyat geçirdiğini belirterek, "Herhangi bir problemim kalmadı, şimdi çok rahatım. 11 yıldır Silopi'de görev yapıyorum. Böyle bir yerde bu ameliyatın yapılmasına tanık olmak bunu yaşamak çok güzel. Allah böyle doktorları bize nasip etsin. 100 bin nüfusluk ilçede yaşıyoruz, böyle doktorlara ihtiyacımız var. Ameliyatımı gerçekleştiren doktoruma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sol gözünden ameliyat olan Hüseyin Bodur de Silopi Devlet Hastanesi'nde ameliyat olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Silopi Devlet Hastanesi'ne 3 hafta önce atanan ve göreve başladığı günden bu yana 10 hastaya cerrahi müdahalede bulunan Opr. Dr. Cem Sundu, pazartesi, çarşamba ve perşembe günlerinin ameliyat günü olduğunu belirterek, diğer bir göz doktoru Opr. Dr. Ali Kutlay Tufan ile birlikte ameliyatları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastası Ömer Som'un göz kapaklarının görüş alanını daraltması üzerine okülplastik ameliyatı yaptıklarını anlatan Dr. Sundu, artık Silopi Devlet Hastanesi'nde, göz kapağı konusunda her türlü cerrahi müdahalenin yapılabildiğini dile getirdi. Ayrıca katarak cihazının temin edilmesi halinde Şırnak, Cizre ve çevre hastanelere sevklerin duracağını ifade eden, Dr. Sundu, "Hastalarımızın memnuniyeti her şeyden önemlidir. 3 haftadır buradayım. Mersin Üniversitesi'nden geldim. Amerika'da 1 ay süreyle eğitim aldım. Silopi, olaylardan ötürü medyada kötü yansıtılmış. Fakat burada huzursuz bir ortam olduğunu söyleyemem. Herhangi problem yaşamadım. 3 haftadır hiçbir sıkıntı yaşamadım. Burada görev yapmaktan da memnunum" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Göz Ameliyatları Yapılmaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement