Silopi'de Huzuru Buldu - Son Dakika
Yerel

Silopi'de Huzuru Buldu

Libya'daki iç savaştan kaçarak, Silopi'ye yerleşen Batmanlı Nuri Ertuğrul, huzurun paradan daha önemli olduğunu söyledi.

24.02.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'daki iç savaştan kaçarak, Silopi'ye yerleşen Batmanlı Nuri Ertuğrul, huzurun paradan daha önemli olduğunu söyledi.

Libya'da işçi olarak çalışan Ertuğrul, Arap baharı sonrası ülkedeki iç savaşın ardından ailesiyle Türkiye'ye döndü.

Bir arkadaşının aracılığıyla Silopi'ye yerleşen ve iş bulan Ertuğrul, ilçede huzurlu bir şekilde yaşadığını belirtti.

Silopi'yi çok sevdiğini ve burada yaşamaya karar verdiğini anlatan Ertuğrul, "İnşallah uzun bir zaman burada yaşsyacağımı düşünüyorum. Çünkü burada tanıştığım insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperver" dedi.

Libya'daki eski işinde dolgun maaşla çalıştığını ancak huzuru hiç bir şeye değişmediğini ifade eden Etuğrul, şunları söyledi:

"Tekrardan Libya'ya dönmeyi düşünmüyorum. Buraya geldikten sonra Libya'da tekrar çalışmak için 4 şirketten teklif aldım. Ama reddettim. Oradan aldığım 1 aylık maaş ile kendi ülkemde 1 yıllık geçimimi rahatlıkla sağlayabilirim. Buna rağmen tekliflerini reddettim. O zor günleri yaşadıktan sonra oralara tekrar gitmek istemiyorum. Ailem, akrabalarım, dostlarım ve buradaki insanların sıcaklığı bana Libya'daki dolgun maaştan çok daha huzur veriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silopi'de Huzuru Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement