Silopi İç Güvenlik Paketi, Silopi'de Yöresel Kıyafetli Yürüyüşle Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Silopi İç Güvenlik Paketi, Silopi'de Yöresel Kıyafetli Yürüyüşle Protesto Edildi

Silopi İç Güvenlik Paketi, Silopi\'de Yöresel Kıyafetli Yürüyüşle Protesto Edildi

İç Güvenlik Paketi, Silopi'de yöresel kıyafetli yürüyüşle protesto edildi Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, İç Güvenlik Paketi protesto edildi.

26.02.2015 17:32

İç Güvenlik Paketi, Silopi'de yöresel kıyafetli yürüyüşle protesto edildi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, İç Güvenlik Paketi protesto edildi. Paketin yöresel kıyafet giymeyi de yasakladığını savunan grup, yöresel kıyafetleriyle eyleme katıldı.

Silopi'de Botan Halk İnisiyatifi'nin öncülüğünde Başak Mahallesi'nde toplanan kalabalık, Meclis'te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'ni yöresel kıyafetlerin giyilmesini de engellediğini iddia ederek protesto etti. Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetler giydiği protestoda, 3 ve 4'üncü Cadde üzerinde yürüyüş yapılarak, alanda toplandı. Burada halaylar çeken protestocular, 'AKP'nin kirli paketini lanetliyoruz' yazılı pankart açtı. Protestoya katılan Abdulbaki Abalık, "Bu yasayı kınıyoruz. Bu yasadan vazgeçsinler. Böyle barış olmaz. Bu Türk Kürt kardeştir. Kardeşlik böyle değildir. Biz barış istiyoruz. Ama devlet barış istemiyor. Bundan dolayı bu elbiseleri yasak ediyorlar" dedi. Kendisi gibi kız çocuğuna yöresel kıyafet giydiren vatandaşlardan Sami Demir de, "Biz devletin çıkardığı yasalara koyun gibi boynumuzu bükmeyeceğiz. Bu elbiseler bu halkın elbiseleridir. Her alanda bu elbiseleri giyeceğiz. Onlar kendilerince yasalar çıkaracaklar. Biz Kürt halkı olarak bu yasaları boş çıkarmalıyız, yasak ettikleri elbiselerimizle giyim kuşamımızla bu pakete karşı durmalıyız" dedi.

Protestoya katılanlar bir süre halay çektikten sonra olaysız olarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi İç Güvenlik Paketi, Silopi'de Yöresel Kıyafetli Yürüyüşle Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement