Silvan'da Newroz Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Newroz Coşkuyla Kutlandı

Silvan\'da Newroz Coşkuyla Kutlandı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde BDP öncülüğünde Newroz kutlamaları yapıldı. Kutlamalara binlerce Silvanlı katıldı.

20.03.2014 14:47

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Azizoğlu meydanında düzenlenen etkinliğe BDP Silvan Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Şah Teke ile Yüksel Bodakçı, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Barış Anneleri ve BDP Silvan ile Hazro ilçe yöneticileri katıldı.

Alanda konuşan Silvan Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yüksel Bodakçı, 30 Mart'ta sistem partilerini sandıklara gömeceklerini söyledi. Bodakçı, "Bugün başta Newroz'u üç fidanlara, halkımıza, şehitlere ve Önderliğe armağan ediyoruz. 30 Mart'ı bir referandum olarak görüp, Öcalan'a özgürlüğünü kazandıracağız. 30 Mart'a diğer partileri paket yapıp tekrar geri göndereceğiz" dedi.

Bodakçı'nın ardından konuşan Silvan Belediye Eşbaşkan Adayı Melikşah Teke, Newroz kutlamalarına katılan yurttaşları selamladı. Teke, "Bugün Farqîn bu alanda kararını vermiş gözüküyor. Bu karar demokratik özerklik kararıdır. Bu halkın kararını hiçbir güç vazgeçiremez" dedi.

Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, "Silvan'da yıllar önce 2 kişi bile Newroz'u kutlamak için yan yana gelemezken bugün on binlerin bu alanda Newroz'u coşkuyla kutlaması, Farqîn halkının ödediği bedeller sayesindedir. Mücadele tarihimizde köylerinden tutunda ilçe merkezine kadar en çok şehit vermiş, en çok bedel ödemiş ilçemizdir. Türkiye sistemi, Kontralar, Hizbu-Kontralarla ve faili meçhullerle Farqîn tarihini ve halkını yok etmek istediler. Ama başta anaların ve tüm halkının ödediği bedellerle bizi bugünlere taşıdı. Farqîn halkı direnişi ve mücadelesiyle sistemin, kontraların, hizbu-konrtaların oyunlarını boşa çıkarıp teşhir etmiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Newroz ateşi büyük bir coşkuyla yakıldı. Binlerin katıldığı Newroz etkinliği yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde yurttaşların çektiği halaylarla son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Silvan'da Newroz Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement