Silvan'da Turizm - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Turizm

Silvan ilçesinde özel bir turizm şirketi müdürü olan Ömer Meygil, ilçede bulunan tarihi mekanları tanıtıp turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

18.11.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan ilçesinde özel bir turizm şirketi müdürü olan Ömer Meygil,  ilçede bulunan tarihi mekanları tanıtıp turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Meygil yaptığı açıklamada, profesyonel turizmcilik anlayışıyla yetişen gençlerin önünün açılmasıyla turizme katkı sağlanacağını belirtti.

Suriye'deki olaylar nedeniyle ilçe turizminin etkilendiğini ifade eden Meygil, Mezopotamya'nın ilk yerleşim yerlerinden ve tarih olarak Diyarbakır'dan daha köklü olan Silvan'ın tüm güzelliklerini insanların mahrum olmasını engelleyelim. insanlara Silvan'ın aslında kelebekler şehri, barışın şehri olduğunu ve sıcaklığımızı gösterelim" dedi.

Turizmin gelişmesiyle Silvan için yeni kapıların açılacağını anlatan Meygil, şöyle konuştu:

"İlçede bulunan tarihi mekanları tanıtıp turizme kazandırılması gerekiyor. Silvanlı iş adamlarımızın ve devlet adamlarımızın, Silvan'ın güzelliklerini turizme kazandırmalarını istiyorum. Kültür ekonomisi kapsamında yerini alacak yatırımlara ihtiyaç bulunmaktadır. Turizm sektörünün gelişmesiyle eminim ki sosyoekonomik alanda Silvan için yepyeni kapılar açılacaktır. Bizim bile önemsemediğimiz aslında büyük bir gücümüz var. O da kültürel ve doğal güzelliklerimiz. Bunlara sahip çıkama zamanıdır" - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'da Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement