Simülasyon Aracına Kurdeleli Açılış - Son Dakika
Güncel

Simülasyon Aracına Kurdeleli Açılış

Simülasyon Aracına Kurdeleli Açılış

Edirne'de trafik kazalarının en aza indirilmesi ve emniyet kemeri bilinci sağlanması için Emniyet Müdürlüğü'nce getirilen simülasyon aracı, Vali Dursun Ali Şahin'in de katıldığı törende kurdele kesilerek hizmete sokuldu.

16.10.2014 16:52

Edirne'de trafik kazalarının en aza indirilmesi ve emniyet kemeri bilinci sağlanması için Emniyet Müdürlüğü'nce getirilen simülasyon aracı, Vali Dursun Ali Şahin'in de katıldığı törende kurdele kesilerek hizmete sokuldu. Öğrencilerin ve gazetecilerin bindirildiği araçta kemer takmanın önemi uygulamalı olarak anlatıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Selimiye Meydanı'na emniyet kemeri simülasyon aracı getirdi. Sabah saatlerinde kurulan aracın açılışı için düzenlenen törene Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile diğer protokol üyelerinin katıldı. Vali Dursun Ali Şahin, İngiltere'de kemer takmadığı için 60 sterlin ceza aldığını ve o günden bu yana kemersiz araç kullanmadığını anlattı. Konuşmaların ardından Vali Şahin ve beraberindekiler, kırmızı kurdeleyi keserek aracın tanıtımını izledi.

Protokol koltuklarından bir süre dönen aracı ve içindeki öğrencilerin tepkilerini izleyen Vali Şahin ile Belediye Başkanı Recep Gürkan, emniyet kemeri simülasyon aracına bindi. Emniyet kemerlerini takarak dönen araçla birlikte olası bir kazada yaşananları uygulama olarak gören Vali Dursun ve Gürkan, uygulamanın ardından en kısa mesafelere bile emniyet kemerinin takılması gerektiğini ifade etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise "Emniyet kemeri can kurtarıyor. Mutlaka takmak gerekiyor. Bunda şehiriçi, şehirlerarası ayrım yapmadan büyük, küçük herkesin takması gerekiyor. Bunun önemini bir kez daha gördük" diye konuştu.

ARACA BİNMEKTEN KORKTU

Meydanda toplananlarda araca binerek simülasyonu denedi. Araca binmekten son anda korkarak vazgeçen Gönül Bahar ise normalde kemer taktığını ancak ters dönen araca binmeye çekindiğini söyledi.

Simülasyonu yaşayan öğrencilerden Çağla Erdin ise uygulamadan sonra kesinlikle emniyet kemeri takacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Araç ters döndüğünde biraz korktuk ama bizi korudu. Gerekli bir şey olduğunu şimdi daha iyi anladım. Bundan sonra yolcu olarak bile dindiğimde takacağım. Simülasyonu bile çok kötü, gerçeği olduğunu düşünemiyorum. Ölümle burun buruna olduğunu yeniden fark ettik. Kendi canını düşünmeyen yanındaki ve karşısındakini düşünsün." - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simülasyon Aracına Kurdeleli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement