Sınava Hazırlıkta Ailenin Rolü" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Sınava Hazırlıkta Ailenin Rolü" Konferansı

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Sınava Hazırlıkta Ailenin Rolü" konulu konferans düzenlendi.

18.02.2015 11:16

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Sınava Hazırlıkta Ailenin Rolü" konulu konferans düzenlendi.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirien konferansa konuşmacı olarak katılan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nden danışman Fahrettin Demir, sınav öncesi motivasyonun önemli olduğunu söyledi.

İnsanların başarısızlıklar sonucunda hayata küsmesinin, yıkılmasının doğru bir davranış olmadığını, her sabah uyandığında yeni bir güne sıkıntıları değil, kendini mutlu edecek şeyleri düşünerek başlamanın gerektiğini belirten Demir, şöyle devam etti:

"Mutluluğu düşünmek, mutlu yaşamanın ilk adımıdır. Örneğin, akşama kadar işinde çalışan bir insan, bu süre içerisinde ailesinden haber alamadığı zaman, ne olduğunu değil, ailesinde bir olumsuzluğun olmadığını düşünüp, onun sevincini yaşaması gerekir. Veliler, 'Çocuklarım okusun, büyüsün, iyi bir iş sahibi olsun, çok paralar kazansın' anlayışını terk edip, 'çocuğum çok mutlu olsun' düşüncesinde olmalıdır. Anne ve babalar, çocuklarına çok para bırakmak yerine, onlara güçlü ve temiz bir kişilik bırakmalıdır. İşte bunları yapabildiğiniz sürece çocuklarınız hem başarılı hem de mutlu olacaktır."

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci ve Aile Danışmanı Burak Metin de çocukların sınavlara hazırlanmasında öğretmenler kadar ailelere de önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Konferansa, Kaymakam Ali Arslantaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, MHP İlçe Başkanı Muhsin Bölükbaşı ve vatandaşlar atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınava Hazırlıkta Ailenin Rolü' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement