Sincan Cezaevi'nde Çocukların Darp Edildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Sincan Cezaevi'nde Çocukların Darp Edildiği İddiası

BDP ile bazı sivil toplum kuruluşları, iddialarla ilgili cezaevi yönetimi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

10.01.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP ile bazı sivil toplum kuruluşları, Sincan Cezaevi'nde çocukların darp edildiği iddiasıyla, cezaevi yönetimi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde toplanan BDP, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan Avukat Pınar Akdemir, Sincan Cezaevi'nde, kendilerini savunamayacak çocuklara karşı işkence yapıldığını iddia ederek, Türkiye cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerinin, çocuklara yönelik olarak da sürdüğünü savundu.

Avukat Hasan Erdoğan da çocuk cezaevlerinin kapatılması için yakında bir kampanya başlatacaklarını bildirdi.

Gruptakiler daha sonra, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Sincan Cezaevi'nde bulunan 12 çocuğa işkence yapıldığı iddia edilen dilekçede, çocukların bedenlerinde, çizik, morluk ve şişlikler bulunduğu ileri sürüldü.

Dilekçede, cezaevi yönetimi ve sorumlular hakkında, "işkence, eziyet, tehdit, kötü muamele" suçlarından, kamu davası açılması talep edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sincan Cezaevi'nde Çocukların Darp Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement