Şanlıurfa'da Sınırı Geçmeye Çalışan Göstericilere Müdahale: 13 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Sınırı Geçmeye Çalışan Göstericilere Müdahale: 13 Yaralı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerinin, Suriye sınırına geçmeye çalışan BDP ve HDP'li gruba müdahalesi sonucu 13 kişi gazdan etkilendi.

20.07.2014 01:48  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halep'in Aynel Arap ilçesinin Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) eline geçişinin yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kutlamalar yapıldı. Kutlamlardan sonra sınırıgeçemeye çalışan BDP ve HDP'li gruba güvenlik güçlerinin, müdahalesi sonucu 13 kişi gazdan etkilendi.

KUTLAMA ÇADIRI KURDULAR

İlçenin sınır hattındaki Çiçek Alan Mahallesinde bir araya gelen partililer, karşı tarafta bulunan Halep'in Aynel Arap ilçesinin Suriye Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) eline geçişinin yıl dönümü dolayısıyla kurdukları çadır etrafında kutlama yaptı.

13 KİŞİ YARALANDI

Kutlamalar esnasında uyarılara rağmen sınırın Suriye tarafına geçmek isteyen gruba, güvenlik güçleri müdahale etti. Arbede esnasında gazdan etkilenen 13 kişi, ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞTILAR"

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, hastane bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin ve beraberindeki partililerin çadırda bulunduğu esnada gruptan bazılarının tel örgüleri aşarak sınırı geçmeye çalıştığını belirtti.

Grubun bu nedenle güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kaldığını ifade eden Kürkçü, müdahalenin orantısız olduğunu iddia etti.

"70 KİŞİ MAYINLI ARAZİDE"

Kürkçü, müdahale esnasında bazı kişilerin yaralandığını aktararak, 70 kişilik bir grubun ise sınır hattındaki mayınlı arazide bulunduğunu öne sürdü.

Yıl dönümü kutlamasıyla başlayan etkinliklerin tahmin edilemeyen boyutlara ulaştığını aktaran Kürkçü, ''Olay, şu an hiç olmayacak bir yerde devam ediyor. Bence güvenlik güçlerinin alandakilerine müdahale etmesi yerine mayınlı arazide kalan kişilerin kurtarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

"BENDE YARALANDIM"

Kürkçü, arbede esnasında kendisinin de hafif yaralandığını sözlerine ekledi. Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri ise sürüyor.

Şanlıurfa\'da Sınırı Geçmeye Çalışan Göstericilere Müdahale: 13 Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Sınırı Geçmeye Çalışan Göstericilere Müdahale: 13 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ıgdır: Elektirik su kacak heryere molotof at yak yık. sınırları çiftlik gibi kullan asker polis müdale edince faşistlik yok zulüm var nasıl bu dünya askerde polisde tabiki müdale edecek 57 17 Yanıtla
    Cihan: Sınırdan İŞİD elini kolunu sallayarak geçince sorun yok Kürtler rojava'daki kardeşlerinin yanınıa gidince mi sorun oluyor Faşist 0 0
  • SSSS: Yaşasın rojava devrimi Dirren kobane seninleyiz. . . işid denilen kafir örgütünü yıkın yok edin 43 23 Yanıtla
  • gerçekçi: aslında bırakacaksın gitsinler ölsünler zaten gidenlerin hepsi terörist fikirli BİZE DE BİR FAYDALARI OLMAYANLARDAN 42 13 Yanıtla
  • ali: helal olsun o gençlere. şimdi bazıları cıkacak otuduğu yerde bunları eleştirecek yok bölücü diyecek yok hayin diyecek. kim nederse desin bu bir devrimdir arkadaşlar yoksa kim cesaret eder böyle bir şey yapmaya bakın bit tarafta tc ordusu diyer taraftan imansız İŞİD tereöstleri ama korkmadan sınırı giciyorlar hemde dört bir yandam atılan gaz bombalarına aldırmadan helal olsun. . . . . 19 35 Yanıtla
  • siirtli selo: Hepinizi vursalardı keşke, kullanılan maşalar daha beter olun 8 18 Yanıtla
  • Abc: uzaktan davulun sesi hoş gelir. amaçları haberlere konu olmak. siz buralarda sınır mı var sanıyosunuz, elini kolunu sallaya sallaya geçiyo millet. orda toplananlarda varsa azıcık yürek vergi versin elektrik ödesin. kahraman olmak istiyosa geçsin karşıya kapışsın gelsin. medya maymunluğu yapmaya gerek yok. 16 9 Yanıtla
  • özgür: helal ollsun bee. 15 7 Yanıtla
  • abdüsselam: Bakıyorumda . . . Ayrılıkçı olan kürtler(burada vatansever kürtleri tenzi ederim) İşide karşı . ıçları yemediklerinden müslüman müslümanı öldürürmü diyorlar, ulan 30 yıldır siz Askeri şehit etmedinizmi, gazi bırakmadınızmı, İşinize gelince öldürürsünüz kalleş köpekler işinize gelmedimi(mıçınız yemedimi müslüman müslümanı öldürürmü dersiniz)Hadi ordan hadi ordanİŞİD SHEPİNİZİ KAHRETSİN . 7 7 Yanıtla

Advertisement