Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi - Son Dakika
Güncel

Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi

Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi

Marmara Depremi'nde kaybettiği eşini 15 yıl sonra kimsesizler mezarlığında bulan Ahmet Özden, eşinin cenazesini memleketi Sinop'a getirerek toprağa verdi.

20.08.2015 19:00  Güncelleme: 20:35

Ahmet Özden, Marmara Depremi'nde kaybettiği ve 15 yıl sonra kimsesizler mezarlığında bulduğu eşinin cenazesini memleketine getirdi.

15 YILLIK ARAMA SONUCUNDA EŞİNİ BULDU

Marmara Depremi'nde göcük altından çıkardığı eşi Fatma Özden'i ambulansa koyduktan sonra bir daha haber alamayan 5 çocuk babası Ahmet Özden, 15 yıl boyunca bıkmadan usanmadan sürdürdüğü arama çalışmalarının ardından eşinin Kilyos'taki kimsesizler mezarlığında mezarına ulaştı.

CHP MİLLETVEKİLİ HÜRRİYET DESTEK ÇIKTI

Yaklaşık 9 aydır cenazeyi bürokratik işlemler ve parasızlıktan dolayı alamayan Özden'e, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, sahip çıktı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşen milletvekili Hürriyet, cenazenin kısa sürede mezardan çıkartılması için Özden'e yardım etti.

EVRAKLAR GECİKİNCE DEFİN İŞEMİNE İZİN VERİLDİ

Ahmet Özden, mezardan çıkartılarak cenaze aracına konulan eşi Fatma Özden'i defnetmek için bugün memleketi Sinop'un Boyabat İlçesi'ne getirdi. Boyabat Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazenin evrakları gecikince defin işlemine izin verilmedi.

MORGDAN ALINAN CENAZE KÖYÜNDE TORPAĞA VERİLDİ

DNA tespit ve defin işlemi için gerekli evrakların ulaşması üzerine savcılık tarafından cenazenin defnine izin verildi. Hastane morgundan alınan cenaze Boyabat'ın Sarı Ağaç Çayı Köyü'ne götürüldü.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Cenaze törenine Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, akraba ve komşuları da katıldı.

"ÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİ MUTLUYUM"

Cenazeden sonra konuşan Ahmet Özden, "Şuanda çok mutlu oldum. Bu yolda bana destek olan bütün bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseye böyle bir acı vermesin. Kimsenin yuvasını dağıtmasın. Çok şükür şimdi mutluyum. Memleketime getirdim, evine getirdim, gömdüm.

"ANNESİ VE BABASININ YANINA GÖMDÜM"

Sabah cenazeyi getirince bazı evrak pürüzleri çıktı o sebepten çok üzülmüştüm. Ama sağolsun Boyabat Kaymakamı ve savcıları ilgilendi benimle. Sorunu kısa sürede hallettik. Çok mutluyum naaşı çocuklarımızın yanına getirdik. Yıllar sonra eşimi buldum ve getirdim. Annesi ve babasının yanına gömdüm, şimdi huzurluyum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kimsesizler Mezarlığında Bulduğu Eşinin Cenazesini Memleketine Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • 06: Vefa budur işte. Helal olsun abime. 0 0 Yanıtla
  • 06: Vefa işte budur.Helal olsun abime. 0 0 Yanıtla

Advertisement