Şirket Haberleri - Son Dakika
Yerel

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Elmas Grup Lojistik, devletin gümrükleme yetkisini şirketlerle paylaşacağı “Yetkilendirilmiş Yükümlü” ve “İzinli Gönderici” sertifikalarını birlikte alan Ege Bölgesi’ndeki ilk kuruluş olmanın gururunu yaşadı.

18.07.2014 16:35

Elmas Grup Lojistik, devletin gümrükleme yetkisini şirketlerle paylaşacağı "Yetkilendirilmiş Yükümlü" ve "İzinli Gönderici" sertifikalarını birlikte alan Ege Bölgesi'ndeki ilk kuruluş olmanın gururunu yaşadı.

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'nın "hayalim" dediği, Emniyet ve Güvenlik standartlarına sahip firmalara gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statü olarak tanımladığı "Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması" (AEO-Authorised Economic Operator) uygulanmaya başladı. Lojistik devlerinin almak için yarıştığı Yetkilendirilmiş Yükümlü ve İzinli Gönderici sertifikalarını birlikte alan Ege Bölgesi'ndeki ilk kuruluş ise Elmas Grup Lojistik A.Ş. oldu. Türkiye'de Elmas'la birlikte sadece dört kurumsal lojistik şirketinin sahip olduğu bu belge, gümrüklerde beklemeyi azaltacak, gümrükleme maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek ihracatçıya da rekabet gücü kazandıracak. Yetkilendirilmiş Yükümlü ve İzinli Gönderici Belgeleri, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç ve Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Ayşe Alagöz tarafından Elmas Grup Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı E. Cemal Elmasoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Kastaş ve Elmas Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. Müdürü Metin Arslan'a teslim edildi.

Devletin gümrükleme yetkisini şirketlerle paylaşacağı Yetkilendirilmiş Yükümlü uygulamasına sahip olan Elmas Grup'un avantajlı konumuyla sektördeki etkinliğini daha da artıracağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, "Almış olduğumuz bu belge ile çözüm ortağı olduğumuz ihracatçı firmalara sağlayacağımız pratiklik ve kolaylığın yanı sıra düşük maliyetlerle de büyük avantaj sunacağız. Ayrıca Türkiye'de bu statüyü almaya hak kazanan firmalarla birlikte dünyanın 46 ülkesinde aynı statüye sahip firmalarla "uluslararası ticaret ağı" oluşturabileceğiz. Elmas Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti.'nin eğitim ve danışmanlık desteği ile Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi ve İzinli Gönderici Belgesi olmak üzere her iki belgeyi aynı anda alan bölgemizdeki ilk kuruluş olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şirket Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement