Şırnak Dağlarındaki Yangınlar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Şırnak Dağlarındaki Yangınlar Sürüyor

Şırnak Dağlarındaki Yangınlar Sürüyor

Şırnak dağlarındaki yangınlar sürüyor Şırnak merkez ve ilçeleri ile kırsalında son 10 gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 asker şehit olurken, yaşanan çatışma sonrası Cudi, Küpeli, Çırav, Besta ve Kilise Dağlarında çıkan yangınlar devam ediyor.

05.08.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak dağlarındaki yangınlar sürüyor

Şırnak merkez ve ilçeleri ile kırsalında son 10 gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 5 asker şehit olurken, yaşanan çatışma sonrası Cudi, Küpeli, Çırav, Besta ve Kilise Dağlarında çıkan yangınlar devam ediyor. Öte yandan saldırı sonrası PKK'lıların kaçtığı dağlık bölgede devam eden operasyonlar kapsamında Sikorsky helikopterler, dağlardaki üs bölgelerine asker taşıyor.

PKK'lıların son 10 günde çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 5 askerin şehit olduğu Şırnak merkez ve kırsal alanda büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Askeri hareketliliğinh yanı sıra Cudi, Küpeli, Görmeç, Çırav ve Kilise Dağları ile Besta ve Tüşimya bölgesinde yangınlar meydana geldi. Güvenlik nedeniyle vatandaşların ulaşamadığı yangınlar, rüzgarın da etkisiyle giderek daha geniş alanlara yayılıyor. Yangınlar, Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Kilise Dağı, Hisar ve Çağlayan bölgesinde yoğunlaşırken, yangınların bu bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına sıçramasından endişe ediliyor.

Öte yandan, il genelinde 5 askerin şehit olmasına neden olan saldırıları düzenleyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla, başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar devam ediyor. Havadan Kobra tipi saldırı helikopterleri PKK'lıların kaçış güzergahında bulunan derin vadileri yoğun bombardıman altına alırken, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterleri, Seslice ve İkizce Taburu üs bölgelerine asker taşıyor. Üs bölgelerinde 24 saat süren hareketlilik dışında, helikopterle taşınan eğitimli askerler, PKK'lıların bulunabileceği hakim tepelere konuşlandırılıyor. Karadan da özel eğitimli komandoların, farklı alanlarda bulunan ve farklı yönlere doğru kaçan PKK'lıları çembere aldığı ve çemberin, giderek daraltıldığı belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Dağlarındaki Yangınlar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement