Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Elçi'den Ketem'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Elçi'den Ketem'e Ziyaret

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Elçi\'den Ketem\'e Ziyaret

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) ziyaret etti.

24.04.2014 17:19

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ni (KETEM) ziyaret etti.

Dr. Elçi, KETEM sorumlu hekimi Burak Gül ve sağlık personelinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dr. Elçi, Cizre Toplum Sağlığı Merkezince Taşımalı Kanser Taraması Projesi kapsamında kanser taramalarının yapılması için gelen kadınlarla tek tek ilgilenerek, kansere karşı gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti. Elçi, kanserin en yaygın ölüm sebepleri arasında olduğu, meme kanseri ve rahim ağzı kanserlerinde erken tanının son derece önem taşıdığını kadınlara sağlıklarını ihmal etmemeleri gerektiğini dile getirdi. Elçi, "Halkımızın kanser konusunda duyarlılığını artırmak için biz elimizden geleni yapacağız, fakat bu konuda en büyük görev insanın kendisine düşmektedir. Özellikle kadınlarımız sağlığına sahip çıksın, taramalarını yaptırsın, İsteriz ki kanser hastaları azalsın. Kanser erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen maalesef her sekiz dakikada bir kadın meme kanserinden, her altı saatte bir kadında rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor" dedi.

Taramaya gelen kadınlar İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi ve diyetisyen Hatice Kübra Ata tarafından padometre hediye edildi.

Taramaları tamamlanan kadınlar, müdürlüğe ait araçla köylerine gönderildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürü Elçi'den Ketem'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement