Şırnak'ta Ağız ve Diş Sağlığı Projesi - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Ağız ve Diş Sağlığı Projesi

Şırnak\'ta Ağız ve Diş Sağlığı Projesi

Beytüşşebap Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'nin birlikte başlattığı Ağız Diş Salığı Projesi kapsamında 5 bin 600 öğrenciye diş macunu ve diş fırçası dağıtılmasına başlandı.

13.02.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beytüşşebap Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi'nin birlikte başlattığı Ağız Diş Salığı Projesi kapsamında 5 bin 600 öğrenciye diş macunu ve diş fırçası dağıtılmasına başlandı.

Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, İlçe Mili Eğitim Müdürü Ramazan Güneş ve hastanede çalışan bazı doktor ve personel tarafından ilçe merkezinde bulunan 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtmasıyla projenin hayata geçirilmesine başlandı. Diş sağlığı taramasından geçen tüm öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı desteğiyle öğrencilere dağıtılmak üzere 5 bin 600 adet diş macunu ve diş fırçası temin ettiklerini dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Temin ettiğimiz macun ve fırçaları öğrencilerimize hem dağıtmak hem de öğrencilerimizi bir diş taramasından geçirmek amacıyla okulumuzu ziyaret etik. Bu vesileyle diğer öğrencilerimizle tanışıp sohbet etik. Hem de okulumuzu denetlemiş olduk. Okulda genel olarak bir problem yok."

Beytüşşebap Devlet Hastanesi Başhekimi Serhat Binici ise " Beytüşşebap'taki çocukların durumunu göz önünde bulundurarak daha bilinçli bir toplumun oluşması için ağız diş sağlığı açısından ilçe genelinde bir tarama yapmayı planladık. İnşallah çocuklarımızın toplumun bilinçli bireyi haline getirmek açısından bu çalışmayı sonuna kadar yürütmeye çalışacağız. Bugün burada başladık. Köy çalışmalarımıza ilerideki tarihlerinde devam edeceğiz" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Ağız ve Diş Sağlığı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement