Şırnak'ta HDP ve DBP'liler Gözaltı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta HDP ve DBP'liler Gözaltı Protestosu

Şırnak\'ta HDP ve DBP\'liler Gözaltı Protestosu

Şırnak'ta HDP ve DBP'liler,15 Şubat'ta çıkan olaylarda gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan 23 kişinin çocuk olduğunu öne sürerek, protesto yürüyüşü yaptı.

17.02.2015 14:35  Güncelleme: 16:29

Şırnak'ta HDP ve DBP'liler, Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 16'ncı yıl dönümü olan 15 Şubat'ta çıkan olaylarda gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan 23 kişinin çocuk olduğunu öne sürerek, protesto yürüyüşü yaptı.

Şırnak'ta 15 Şubat günü düzenlenen yasa dışı yürüyüşlere katıldıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan yaşları 18'den küçük olan 23 kişiden 3'ü emniyetten, 15'i savcılık ve 5'i de sevk edildikleri mahkeme tarafından dün gece serbest bırakıldı.

Bugün Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, DBP Parti Meclisi üyesi Selçuk Aktürk, DBP İl Başkanı Salih Güleni, HDP İl Başkanı Asmin Kıraç ile çok sayıda partili, Şırnak Valiliği önünü gözaltıları protesto etmek için yürüdü.

HDP İl Başkanı Asmin Kıraç, müzakkereye hemen başlanması gerektiğini belirterek, "Müzakereye hemen başlansın, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda irade ve kararlaşmalar ortaya konulsun dedikçe, bu tür provokasyonlarla gündem saptırılıp seçime kadar oyalama politikası izlenmeye çalışılmaktadır. Provokasyonlara zemin yaratıp daha sonra da asayişin olmadığı yerde müzakere ve çözüm olmaz propagandası yapan hükümet, özellikle Şırnak ve ilçelerinde özel bir provokasyon peşindedir. 8 yaşında çocukların gözaltına alınarak günlerce tutulması, mahalle aralarında yöresel kıyafetler giyerek sokaklarda gezen polisin halkı tartaklayan, hakaret eden ve gözaltına alması açık bir tahriktir. Buradan Emniyet Müdürlüğü ve Vali'ye çağrımız; halkın yoğun tahrik altında olduğunu bilmeleri ve gerekenleri yapmalarına yöneliktir. Bunun en son örneği bu hafta içerisinde yaşları 11 ila 17 arasında değişen 23 çocuğun gözaltına alınarak kötü muamele görmeleridir. Bu temelde tüm halkımızı bu tür provakasyonlara karşı hazırlıklı olmaya ve örgütlü gücünü artırmaya çağırıyor, önder Apo'nun başlattığı çözüm ve diyalog sürecini tüm yapılar ve halkımızla desteklediğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta HDP ve DBP'liler Gözaltı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement