Avrupa Şampiyonasına Mehmetçik Sayesinde Katıldılar - Son Dakika
Yerel

Avrupa Şampiyonasına Mehmetçik Sayesinde Katıldılar

Edirne'de meydana gelen taşkın sırasında Karaağaç Mahallesinde mahsur kalan ikiz tekvandocu kardeşler, Avrupa şampiyonasına askeri helikopter sayesinde katıldı.

14.02.2015 11:25  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SALİH BARAN - Edirne'de önceki hafta meydana gelen taşkın sırasında Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kalan ikiz tekvandocu kardeşler, Avrupa şampiyonasına askeri helikopter sayesinde katıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya'daki Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak 10 yaşındaki Efe ve Ege Mutlu, Edirne'deki nehir taşkınları sırasında yaşadıkları Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kaldı.

Lozan Caddesi'ni su basması nedeniyle karayoluyla bağlantısı kesilen mahalleden çıkamayan kardeşlerin tek umudu askeri helikopterdi. Anneleri Behiye Mutlu, çocuklarını Antalya'ya gidecek kafileye yetiştirmek için 54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı Celalettin Alkoç Kışlası'na götürdü.

Yetkililer, küçük sporcuların helikopterle şehir merkezine götürülme isteğini olumlu buldu. Efe ve Ege kardeşler, askeri helikopterle kent merkezindeki Kestanelik Kışlası'na götürüldü. Buradan kafileye katılan sporcular, Antalya'daki şampiyonaya yetişti.

Edirne Belediyesi Tekvando Antrenörü Metin Eşme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sporcunun şampiyonaya gelebilmek için verdiği mücadelenin gerçekten takdire değer olduğunu söyledi.

Çocukların spor aşkını gören Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek sporculara yardım ettiğini ifade eden Eşme, şöyle konuştu:

"Edirne tarihinde bir ilk olan Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda yarışacak sporcuları tespit ettik. Bunlardan ikisi de Karaağaçlı Efe ve Ege kardeşlerdi. Kafile yola çıkacakken Karaağaç'ta taşkına denk geldi. Spor aşkı aileyi de fedakarlığa zorladı. Çocuklar, helikopterle kafileye yetiştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ederiz. Bunun tüm sporculara örnek olmasını diliyorum. Bu iki sporcu Edirne'nin yüzyıllık selini yendiler."

Eşme, sporculardan Ege Mutlu'nun ilk turda Fransız, ikinci turda ise Türk rakibini yendiğini, 3. turda Bulgar rakibiyle 3-3 berabere kaldığını ancak altın raundda yenildiğini aktardı.

Efe'nin ise Yunan rakibine ilk turda yenildiğini dile getiren Eşme, "Dediğim gibi onlar spor aşklarıyla daha mücadeleye başlamadan gönüllerin şampiyonu oldular" diye konuştu.

Efe Mutlu ise ilk turda yenilmesinin, taşkın nedeniyle antrenmanlara katılamamasından kaynaklandığını söyledi.

Ege Mutlu da hem şampiyonaya yetiştiği hem de ilk kez helikoptere bindiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Anne Behiye Mutlu ise çocuklarının gözündeki spor aşkını gören askerlerin onları geri çevirmediğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yardımları için teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa Şampiyonasına Mehmetçik Sayesinde Katıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement