Şırnak'taki İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Yerel

Şırnak'taki İzinsiz Gösteriler

Şırnak'ta izinsiz gösterilerde gözaltına alınanlara ilişkin DBP ve HDP'liler tarafından basın açıklaması düzenlendi.

17.02.2015 13:52

Şırnak'ta izinsiz gösterilerde gözaltına alınanlara ilişkin DBP ve HDP'liler tarafından basın açıklaması düzenlendi.

HDP il binası önünde bir araya gelen her iki pariye mensup grup, buradan yürüyerek Şırnak Adliyesine geldi.

Şırnak Valiliği bahçesinde yer alan adliye binası önüne gelerek, açıklama yapmak isteyen gruba Güvenlik Şube Müdürlüğündeki polislerin izin vermemesi üzerine partililer bahçeden dışarı çıktı.

Valilik kapısı önünde grup adına açıklama yapan HDP Şırnak Eşbaşkanı Asmin Kıraç, Mersin'de tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan cinayetini kınadıklarını söyledi.

Polisin son 150 günde Şırnak ve ilçelerinde sivilleri gaz kapsülleriyle katledildiğini ileri süren Kıraç, "Polis kurşunuyla tespitli öldürmeler, 8 yaşında çocukların gözaltına alınarak günlerce, tutulması, mahalle aralarında yöresel kıyafetler giyerek sokaklarda gezen polisin halkı tartaklayan, hakaret eden ve gözaltına alması açık bir tahriktir. Buradan Emniyet müdürlüğü ve valiye çağrımız halkın yoğun tahrik altında olduğunu bilmeleri ve gerekenleri yapmalarına yöneliktir" dedi.

Kıraç, şöyle konuştu:

"Şırnak'ta en son bu hafta içerisinde yaşları 11 ila 17 arasında değişen 23 çocuğun gözaltına alınarak kötü muamele edildi. Kürt sorunu konusunda sıkışan AKP hükümetinin bu saldırılarla kendini rahatlatmak isterken, diğer taraftan bu tür saldırılarla halkın sindirilmesi amaçlamaktadır. 1990'lı yıllarda hizbulkontra, JİTEM ve başka derin devlet operasyonlarıyla halkın mücadelesi ezilip asayişin sağlanması hedeflenirken, halkımız bu saldırıların bilinçli, planlı ve örgütlü olduğunu görerek örgütlenmesini arttırmalı ve öz savunmasını güçlendirerek bu tür saldırganlıklara fırsat vermemelidir."

Açıklamanın ardından gup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'taki İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement