"Özelleştirmeye Ben de Karşıyım, Ama!.." - Son Dakika
Yerel

"Özelleştirmeye Ben de Karşıyım, Ama!.."

"Özelleştirmeye Ben de Karşıyım, Ama!.."

TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, artan tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Ben de sizler gibi Türkiye Petrollerinin özelleşmesine karşıyım." dedi.

15.05.2014 02:25  Güncelleme: 08:26

TPAO’nun özelleştirilmesi karşıtı eylemlerde hedef haline gelen TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, “Ben de sizler gibi Türkiye Petrollerinin özelleşmesine karşıyım” dedi.

Petrol İş Sendikasının TPAO’nun özelleştirilmesine karşı düzenlediği eylemlerde tepkilerin yoğunlaştığı TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, yazılı açıklama yaptı.

Şişman, özelleştirmeye kendisinin de karşı olduğunu belirterek, yapılan eylemlerin provokatif eylemler olduğunu söyledi.

Şişman, şunları söyledi; “Şurası bir gerçektir ki özelleştirme Başbakanlık ve ilgili üst kurum ve kuruluşların kararlarına bağlı olarak sadece sendikalı personelimizi değil, bütün çalışanlarımızı etkileyecek bir karardır.

Özellikle de TP2023 Bütünsel Dönüşüm Programının amacının çarpıtılarak özelleştirme veya özerkleşme gibi uzaktan yakından alakası olmayan bir konuya endekslenmesi ve bu yönde toplum nezdinde negatif algı yaratılmaya çalışılması iyi niyetle bağdaşmayan, tamamen provokatif ve mesnetsiz açıklamalardır.

Şunu bir kere daha açıkça söylemek isterim ki özelleşme veya özerkleşme Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulunun karar verebileceği bir konu değildir ve ben de sizler gibi Türkiye Petrollerinin özelleşmesine karşıyım.

Ayrıca hükümetin de böyle bir yaklaşımı söz konusu değildir. Bunları sendika başkanı ve bölge başkanlarının katıldığı toplantılarda da dile getirdik. Sendika temsilcileri ile yapmış olduğumuz toplantılarda da mutabık kaldığımız üzere, Ortaklığımızın hisselerinin belirli bir oranda halka arz edilerek kurulduğumuz ilk yıllarda olduğu gibi daha hızlı, daha verimli ve daha üretken bir çalışma sistemi ortaya koymak daha işlevsel olacaktır.

Ancak daha önce defaatle belirttiğim üzere bu siyasi iradenin alabileceği bir karardır. Hal böyleyken bir kesim insanın ortamı provoke etmeye çalışmaları çok manidardır. Şirketimize sahip çıkmak Türkiye'ye sahip çıkmak demektir ve bu hepimizin asli görevidir.

Bu bir varoluş mücadelesidir. Bu nedenle, Türkiye Petrollerinin potansiyelini değerlendirmemek, Türkiye Cumhuriyetine sağlayacağı katkıları azaltmak benim gözümde vatana ihanettir.”

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Özelleştirmeye Ben de Karşıyım, Ama!..' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement