Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü Beylikdüzü'nde Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü Beylikdüzü'nde Kutlandı

Sivas Kongresinin 95. yıldönümü nedeniyle Beylikdüzü’nde özel kutlama yapıldı.

04.09.2014 23:04

Sivas Kongresinin 95. yıldönümü nedeniyle Beylikdüzü'nde özel kutlama yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "4 Eylül Sivas Kongresinde Mustafa Kemal Atatürk 'Bu milleti ancak ve ancak kendi iradesi yönetebilir' dedi" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda tarihi anlar unutulmuyor. Türkiye tarihi açısından önemi büyük olan Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü Beylikdüzü'nde büyük bir coşkuyla kutlanacak. Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile birlikte düzenlenen program, Beylikdüzü etkinlik alanında gerçekleştirildi. Programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Tuna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü, Sivas yöresine ait halk oyunları ile Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin de katkılarıyla kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'e vurgu yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Düşman işgaliyle başlayan süreci, sonrasında cesur bir kararla 19 mayıs 1919 da Samsun'a çıkan, Ankara'daki meclisin oluşmasından ve istiklal mücadelesinden önce 4 Eylül Sivas Kongresi'nde ne dedi. Mustafa Kemal Atatürk 'bu milleti ancak ve ancak kendi iradesi yönetebilir' dedi" şeklinde konuştu.

Sivas Kongresi'ne özel anlatımıyla sunuculuğunu Korhan Abay'ın yaptığı gecede, Sivas'ın sevilen sanatçısı Cengiz Özkan sahne aldı ve unutulmaz Türk Halk Müziği ezgilerini dinleyenlerin beğenisine sundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Kongresi'nin 95. Yıldönümü Beylikdüzü'nde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement