Sivas MHP'li Aday 1915'te Ermenilerce Katledilen Asker Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Sivas MHP'li Aday 1915'te Ermenilerce Katledilen Asker Şehitliğini Ziyaret Etti

Sivas MHP\'li Aday 1915\'te Ermenilerce Katledilen Asker Şehitliğini Ziyaret Etti

MHP'li aday 1915'te Ermenilerce katledilen asker şehitliğini ziyaret etti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas milletvekili adayı Muammer Demirci, seçim çalışmaları kapsamında Suşehri İlçesi'ne geldi.

21.04.2015 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'li aday 1915'te Ermenilerce katledilen asker şehitliğini ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas milletvekili adayı Muammer Demirci, seçim çalışmaları kapsamında Suşehri İlçesi'ne geldi. 71 Türk askerinin 1915'te Ermenilerce şehit edildiği Yeşilyayla köyüne gelerek buradaki şehitliği ziyaret eden Demirci, kendilerinin Ermeni soykırımı ile suçlandığını belirterek, "Bizi suçlayanlar, Ermeni çetelerinin silahsız Türk askerlerine yaptıkları katliamı görsünler." dedi

MHP Sivas 3'üncü sıra milletvekili adayı Muammer Demirci, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi gerçekleştirdiği çalışmaları nedeniyle Şuşehri İlçesi'ne geldi. MHP'li Demirci ve beraberindekiler daha sonra ilçeye bağlı Yeşilyayla köyüne geçerek, 10 Şubat 1915 tarihinde 71 Türk askerinin Teğmen Nuri Efendi komutasında Erzurum'a giderken Ermenilerce şehit edildiği alana geldi ve buradaki şehitliği ziyaret etti. Kendisi tarafından buraya yaptırılan şehitlik anıtı ve temsili mezarların bulunduğu alanda dua eden Demirci, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"BİZİ SUÇLAYANLAR, GELSİNLER KATLİAMI GÖRSÜNLER"

AK Parti hükümetini eleştiren Demirci, Türk askerinin Ermenilere karşı nefsi müdafada bulunduğunu belirterek, "Ermeni soykırımından bahsediyorlar. Parlamentolarında Ermeni soykırımını onaylıyorlar. Yeni yaptığımız sarayın ilk konuğu Papa, Ermeni soykırımından bahsediyor. Başbakanımız Ermenilerin acılarından bahsediyor. Hepsi bizi Ermeni soykırımıyla suçluyor. Evet 1915'te bir şeyler olmuştur. Osmanlıya 3 cepheden savaş açılmış, ordu tamamen savaştayken iç güvenlik zafiyetinden faydalanan Haçlılar, Ermeni çetelerini silahlandırarak Anadolu'da katliamlar başlatmışlardır. Köyleri yakıp yıkmışlar, iç savaş çıkartarak Osmanlıya ihanet etmişlerdir. Türk milleti de bu tür zulüm ve katliamlara karşı nefsi müdafaa hakkını kullanarak savunma yapmışlardır. Bizi soykırımla suçlayan kendini bilmezler, gelsinler Suşehri Yeşilyayla köyünde 1915 yılında Ermeni çetelerinin silahsız Türk askerlerine yaptıkları katliamı görsünler. 71 Türk askeri Ermenilerce katledilerek buraya gömülmüş. Bizi suçlayanlar şimdi gelsinler bu katliamı görsünler. Bu zulüm karşılıksız kalmayacaktır. Bu zulümlere karşı susmayacağız. Zulümlere karşı susanlar dilsiz şeytanlardır, biz dilsiz şeytan olmayacağız." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas MHP'li Aday 1915'te Ermenilerce Katledilen Asker Şehitliğini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement