Sivas'ta Çiftçilere Sebze ve Meyve Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Çiftçilere Sebze ve Meyve Fidesi Dağıtıldı

Sivas\'ta Çiftçilere Sebze ve Meyve Fidesi Dağıtıldı

Sivas’ta Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilere sebze ve meyve fidesi dağıtıldı.

03.04.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta Mikro Havza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilere sebze ve meyve fidesi dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Demostrasyon Meyve Bahçesi'nde düzenlen fidan, fide dağıtım törenine Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, il protokolü, ilçe kaymakamları, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende konuşan Vali Alim Barut toprağa yapılan yatırımın önemine değinerek, "Sebze ve meyveciliğin geliştirilmesi noktasında atılan adımlar son derece önemli. Düzenlediğimiz törenle çok güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Bir tarafta İl Özel İdaresi'ne destek veren Kaymakamlıklar, İl Genel Meclisi, diğer taraftan Tarım İl Müdürlüğümüz ve çiftçilerimiz bir bütün olarak hep beraber toprak için çalışıyorlar. Bundan güzel bir vesile ve birliktelik olmaz."dedi.

Barut,"Toprakla buluşturulacak meyve fidanları birden çok meyve verecek. Artık ev önündeki küçük ağaçlarla tarım ekonomisini götürmek imkansız bir durum. Dolayısıyla birim alanı daha büyük ve tamamen ilmi metotlarla yetiştirilmiş meyvecilik-sebzecilik yapmak zorundayız. Böyle yapıldığı takdirde dünya ticaretinde yer alabiliriz.." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fidan ve fide dağıtımına geçildi. Merkez başta olmak üzere Akıncılar, Gölova, Gürün, Hafik, Koyulhisar Suşehri, Ulaş ve Zara ilçelerine elma, badem, ceviz, fidanları ile domates, biber ve salatalık fideleri köy muhtarlarına teslim edildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Çiftçilere Sebze ve Meyve Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement