Sivas'ta "Müslüman Coğrafya ve Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta "Müslüman Coğrafya ve Türkiye" Konferansı

Yazar Abdurrahman Dilipak, "Türkiye'deki zenginliğin arkasında Somalililerin, Suriyelilerin dualarının bereketi var. Bozuk paralarla onlara zor günlerinde gönderdiğiniz yardımların karşılığı olarak veriliyor bu zenginlik." dedi.

16.05.2016 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Abdurrahman Dilipak, " Türkiye'deki zenginliğin arkasında Somalililerin, Suriyelilerin dualarının bereketi var. Bozuk paralarla onlara zor günlerinde gönderdiğiniz yardımların karşılığı olarak veriliyor bu zenginlik." dedi.

Dilipak, Abıhayat Derneği tarafından Fidanyazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Müslüman Coğrafya ve Türkiye" konferasına katıldı.

Dilipak, konferansta Müslümanın yaşayan Kur'an-ı Kerim olması ve çevresine kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi.

Müslümanın yeryüzünü dolaşmasını gerektiren ve bunun gerekli olduğunu belirten ayetlerin Kur'an'da yer aldığını aktaran Dilipak, "Müslüman coğrafyası sadece askeri ve ekonomik olarak değil en önemlisi zihniyet olarak işgal edildi. En büyük kölelik aklın köleliğidir. Düşünmek gerek ve hayatımızdaki karşılığını bilmek gerek. Dünya gelirinin yüzde 25'i Avrupa'ya gidiyor, yüzde 25'i Çin, Japonya ve Kore'ye gidiyor. Dünyada 62 adamın yıllık geliri dünya gelirinin yarısı kadar. Bunu değiştirmediğiniz sürece savaş, terör ve darbedeler bitmeyecek. Darbeler, savaşlar, terör bunun için, bu düzeni sürdürmek içindir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelere yardım eder konuma geldiğini de aktaran Dilipak, şunları kaydetti:

"Hayatımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekir. Artık dünyaya bakmamız gerekir. Yeryüzündeki bütün açlar ümmetin yetimidir. 300 milyon aç çocuğumuz var bizim. Eğer siz Allah'ın size verdiği güç ve serveti Allah rızası için mazlumlar için harcarsanız Allah, harcadığınız vaktin karşılığını size 700 katı geri verir. Türkiye'deki zenginliğin arkasında Somalililerin, Suriyelilerin dualarının bereketi var. Bozuk paralarla onlara zor günlerinde gönderdiğiniz yardımların karşılığı olarak veriliyor bu zenginlik."

Dilipak, dünyaya ve kendimize karşı sorumluluğumuzun gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, tarihin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti. Dünyanın gezilmesi gerektiğini vurgulayan Dilipak, "Müslümanların yaşadığı coğrafyala sınırlı değildir bizim sorumluluğumuz. Müslümanların ayak basmadığı coğrafya kalmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boşuna cami yapmadı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Müslüman Coğrafya ve Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement