Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında konferans verildi.

27.10.2015 18:34

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında konferans verildi.

İlçe Müftüsü Bekir Civriz, Hazreti Ebubekir Camii'nde kadınlara yönelik düzenlenen konferansta, "cami, ibadet ve kardeşlik" konularında bilgi verdi.

Din görevlilerinin de büyük bir sorumluluk altında olduklarını belirten Civriz, "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl ekim ayının ilk haftasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamaktadır. Bundan maksat camilerimizin toplumdaki fonksiyonunu artırmaktır" dedi.

Muharrem ayı

Suşehri ilçesinde MHP İlçe Teşkilatı tarafından aşure dağıtımı yapıldı.

İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan aşureler, Şahinler Cami önünde vatandaşlara ikram edildi.

Tüm İslam aleminin Muharrem aynı kutlayan MHP İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir, "Muharrem ayı münasebetiyle bu organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Tüm İslam aleminin de Muharrem ayını kutluyorum" dedi.

-Şarkışla

Şarkışla Fen Lisesi'nde Muharrem ayı dolayısıyla bin 500 öğrenciye aşure dağıtıldı.

Okulun Müdürü Şahin Karaca, okul aile birliği tarafından hazırlanan 1500 kişilik aşurenin okulun bahçesinde öğrencilere ikram edildiğini söyledi.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, "Her günün bugünkü gibi birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmesini diliyorum" dedi.

Programa, Akıncılar Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz da katıldı.

-Ulaş

Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı tarafından desteklenen ve Cumhuriyet Üniversitesi Tarım Hayvancılık  Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sivas Kayseri Toplumsal Yatırım Projesi kapsamında Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru hattı güzergahında bulunan Altınyayla ilçesine bağlı Başören köyü ilkokulunda drama sınıfı oluşturdu.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Tuzcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınıfın televizyon, masa, sandalye, eğitim araç gereçlerinin temin edilerek öğrencilerin kullanımına sunulduğunu söyledi.

Okul Müdürü Mücella Şenkal ise "Bu projeyle okulumuzdaki öğrenciler dil becerilerini geliştirecektir. Aynı zamanda drama sınıfımızda yapılacak etkinliklerle öğrencilerimize serbest düşünme becerisi kazandırmayı, etkili zihinsel süreçlere sahip olmayı, deneyimlere açık olmalarını hedefliyoruz. Yine problemlere karşı duyarlı olmalarını, kendilerini ve başkalarını anlama becerisi kazandırmayı, kendine güven duyma, karar verme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement