Siverek'te Okul Yolları Asfaltlandı - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Okul Yolları Asfaltlandı

Siverek\'te Okul Yolları Asfaltlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 'Okullar Bölgesi' olarak bilinen alanda asfaltlama çalışması yapıldı.

09.10.2015 11:06

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek'te birçok okul yolunu beton parke ve sıcak asfalt yaparak öğrencilerin yaklaşan kış aylarında çamursuz yollarda okullarına gitmesini hedefliyor.

Siverek ilçe merkezinde El Cabir Anadolu Meslek Lisesi, Abdulkadir Karahan Fen Lisesi, Molla Ramazan Fen Lisesi ve iki ayrı pansiyon ile spor komplekslerinin yer aldığı 80 derslikli, 2 bin 750 öğrenci kapasiteli 'Okullar Bölgesi'ni sıcak asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Nihat Çiftçi'ye öğrenciler ve velileri teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi'nden yapılan açıklamada çocuklarının okul yollarının bulunmadığına dikkat çekilerek, öğrenci velilerinin çalışmalardan memnun kaldığı belirtildi.

Siverek ilçe merkezinde bugüne kadar toplam 41 bin 400 metrekare sıcak asfalt serimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, ayrıca ilçede 180 bin metrekare kilitli parke ile 22 bin366 metre bordür döşemesi yaptı.

SELİMPINAR MAHALLESİ'NDE YENİ YOL ÇALIŞMASI

Öte yandan yine Siverek'teki Selimpınar Mahallesi'nde yeni yollar açan ve 'Okullar Bölgesi'ni çevre mahallelerle bağlayan bölgede 15 metre genişliğinde yol yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların kış ayları öncesinde tamamlayarak, bölgeyi yeni bağlantı yollarıyla kapsamlı bir şekilde rahatlatmayı planlıyor.

Siverek'te okul yolları, stabilize, sıcak asfalt, beton parke, kaldırım döşeme işlerine devam eden ekipler, kırsal mahallelerde de çalışmalarını sürdürüyor .

Karakaş-İnanlı-Emek-Çakır-Oyuktaş-Nohut Devlet Yol Ayrımı ile Oyuktaş-Benlitaş yolunda 20 kilometrelik kısımda beton yol çalışmalarında sona gelen ekipler, Kartal-İnançlı-Çağa-Kayalar-Sapak-Çağdaş- Çukurca ve Gerez mahallelerini birbirine bağlayan 15 kilometrelik yolda beton yol çalışmalarını da devam ettiriyor.

Son olarak Siverek'te 366 kilometre stabilize yol yapan Büyükşehir Belediyesi'nin kırsalda 30 kilometre 1 ve 2'nci kat sathi asfalt serimi ile 117 kilometre beton yol, bin 915 ton rotmix yol yapımı gerçekleştirdiği belirtildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siverek'te Okul Yolları Asfaltlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement