Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran seçimlerinden önce de sonra da seçim barajıyla ilgili yapılabilecekleri konuştuklarını belirterek, barajın yüzde 7'ye, yüzde 5'e düşürülmesi dahil şu anda da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

18.07.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran seçimlerinden önce de sonra da seçim barajıyla ilgili yapılabilecekleri konuştuklarını belirterek, barajın yüzde 7'ye, yüzde 5'e düşürülmesi dahil şu anda da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında AK Parti'yi, CHP, MHP ve HDP heyetlerinin ardından, sırasıyla Saadet Partisi, BBP, DSP, DP ve HÜDA PAR heyetleri ziyaret etti.

AK Parti'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Nevzat Ceylan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız, karşıladı.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, seçim barajının demokratik bir engel olduğunu düşündüklerini belirterek, barajın düşürülmesi ya da kaldırılması yönündeki beklentilerini anlattı.

Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması için ellerinden geleni yapacaklarını ancak Meclis dışında olduklarını ifade eden Çetinkaya, "Koalisyondan korkmamak lazım. Geçmişte hatırlıyoruz milli görüş geleneğinde, sağ-sol çatışmalarının en yoğun olduğu dönemde sağcı bir parti olarak görülen Milli Selamet Partisi ile sol parti olarak görülen CHP koalisyon hükümeti yaptılar ve çok güzel hizmetler gerçekleştirdiler" diye konuştu.

Çetinkaya, siyasi partilerin ön koşul ortaya koymadan ortak nokta bulmaları gerektiğini, Türkiye'nin siyasi istikrarsızlığı ve ekonomik sıkıntıyı kaldıracak durumda olmadığını kaydetti.

Genel Başkan Yardımcısı Çalık da demokrasinin siyasetin önünü açması gerektiği konusunda aynı inancı taşıdıklarını, demokratikleşme paketinde, özellikle seçim sistemlerini, dar bölge, daraltılmış bölge, baraj konularını konuştuklarını aktardı.

Öznur Çalık, o gün muhalefet partileri dahil kimseden ses gelmediğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Biz 7 Haziran seçimlerinden önce de sonrasında da barajlarla ilgili yapılabilecekleri o gün de konuştuk, bugün de konuşuyoruz. Şu anda seçimle ilgili barajı Sayın Başbakanımız, yüzde 5'i de yüzde 7'si de dahil olmak üzere gündemimizde. İnşallah daha rahat bir zeminde siyaset yapmak adına, AK Parti kurulduğu günden itibaren 13 yıldır çok önemli riskler aldı, badireler atlattı ama demokrasiden, insan haklarından asla taviz vermedi. İnşallah bundan sonra da taviz vermeden devam edeceğiz."

Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ali Vural'ın "Türkiye milletvekilliği" konusunu dile getirmesi üzerine Çalık, bunun da konuşulabileceğini ifade etti.

BBP, DSP, DP ve HÜDAPAR heyetlerinin ziyaretlerinde de koalisyon ve seçim barajı ile siyasi partilere hazine yardımı konuları ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement