Soçi'deki Yukarı Karabağ Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Soçi'deki Yukarı Karabağ Zirvesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Azeri ve Ermeni liderler, toprak bütünlüğüne ve halkların tercih hakkına saygı göstererek sorunun sadece barışçıl yollardan çözülmesi prensibine uyacaklarını bir kez daha yinelediler"

10.08.2014 19:03

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın liderlerinin Yukarı Karabağ sorununun barışçıl yollardan çözülmesi için diyaloğa devam etmekten yana olduğunu söyledi.

Sergey Lavrov, Rusya'nın Soçi kentindeki Başkanlık Konutu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın katılımıyla Yukarı Karabağ konusunda yapılan üçlü görüşmesinin ardından basın mensuplarına bilgi verdi.

Lavrov, görüşmenin yararlı geçtiğini belirterek, "Azeri ve Ermeni liderler, toprak bütünlüğüne ve halkların tercih hakkına saygı göstererek sorunun sadece barışçıl yollardan çözülmesi prensibine uyacaklarını bir kez daha yinelediler" dedi.

Aliyev ve Sarkisyan'ın hükümetler düzeyinde diyaloğa devam etmeye hazır olduklarının altını çizen Lavrov, Rusya'nın bunu kolaylaştırmak için gayret göstereceğini ifade etti.

Lavrov, Azeri ve Ermeni liderlerin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve temas grubunun kararlarının yerine getirilmesi için anlaştığını kaydetti. Lavrov, "Dışişleri bakanlarından çözüme yönelik üzerinde anlaşılamayan konularda çalışma yürütülmesi istendi. Bununla ilgili detaylar çok fazla değil. Anlaşmaların büyük çoğunluğu anlaşılır seviyede ama şaytan detaylarda gizlidir. En zor sorunlar henüz çözüm bulmuş değil" diye konuştu.

Lavrov, Yukarı Karabağ sorununun Ermenistan'ın Avrasya Gümrük Birliği'ne girmesine engel teşkil etmeyeceğini kaydetti.

Putin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında son günlerde artan çatışma ve can kayıplarını görüşmek üzere Aliyev ve Sarkisyan'ı Soçi'ye davet etmiş ve dün iki liderle ayrı ayrı görüşmüştü.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin üçlü görüşmesinde Putin, her iki cumhurbaşkanına da sabır ve sağduyu çağrısı yaparak, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Yukarı Karabağ sorununu "barışçıl yollardan çözme niyetinde" olduğunu söylemişti. - Krasnodar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soçi'deki Yukarı Karabağ Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement