Soğuksu Milli Parkı'nın Filmi Sosyal Medyada İzlenme Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

Soğuksu Milli Parkı'nın Filmi Sosyal Medyada İzlenme Rekoru Kırdı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kızılcahamam'daki Soğuksu Milli Parkı'nı tanıtan "Soğuksu: Bozkırdaki Orman" adlı filmin çekimleri sosyal medyada 1,1 milyon kez izlendi.

10.11.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kızılcahamam'daki Soğuksu Milli Parkı'nı tanıtan "Soğuksu: Bozkırdaki Orman" adlı filmin çekimleri sosyal medyada 1,1 milyon kez izlendi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce şubat ayında başlayıp mayıs ayında tamamlanan filmin çekimlerine yöre halkı da katıldı. Filmde, parkın yabanıl doğası görüntülendi. Çekimlerde özel teleobjektifler, kamuflaj çadırlar ve özel çekim donanımları kullanıldı.

Çarpıcı hava çekimlerine yer verilen filmde, ormanın farklı noktalarına yerleştirilen video kapanlarla milli parkta yaşayan vaşak, ayı, kurt, tavşan, domuz, tilki ve çakal türleri doğal ortamında görüntülendi. Filmde ayrıca, parkın simgesi olan 3 metre kanat açıklığına sahip kara akbaba ve yuvadaki yavrunun görüntüleri de yer aldı.

Kara akbabaların ve gizemli kedi vaşağın yuvası olarak bilinen Soğuksu Milli Parkı'nın tanıtım filminde, video kapanlarla çekilen vaşak görüntülerinde bugüne kadar Türkiye'de hiç kayıt altına alınmamış nadir davranışlar tespit edildi. Ankara'nın bu kadar yakınındaki bir ormanda çekilen bu etkileyici görüntüler de filme ayrı bir önem kattı.

Milli parktaki bisiklet turu, kuş gözlemciliği, doğa yürüyüşü, yaban hayatı fotoğrafçılığı ve doğa eğitimleri gibi insan etkinliklerinin de yer aldığı filmde, ayrıca yöredeki çocuklara fosil ağaçları ve doğanın güzellikleri anlatılıyor.

-Tanıtım filminin İngilizce versiyonu

İngilizce seslendirmeli versiyonu da yapılan film ile Soğuksu Milli Parkı'nın yurt dışı tanıtımının yapılması hedefleniyor. Filmin, genç kuşakların milli parklardan doğru yararlanması konusunda bir farkındalık oluşturulmasına katkı vermesi hedefleniyor. Filme, "http://bit.ly/1WOBTAT" adresinden de ulaşılabiliyor.

Filme sosyal medya ilgisi

Filme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, filmin televizyon, eğitim çalışmaları ve sosyal medya için 5 dakika olarak hazırlandığını ifade ederek, "Film ile Soğuksu Milli Parkı'na artık başka bir gözle bakılacak. Film, milli parkın özelliklerini ve doğasını olduğu gibi yansıtabilmek için Full HD ve 4K formatlarında çekildi. Gençlerimize ve çocuklarımıza milli parktan nasıl faydalanmaları gerektiğini anlatması açısından çok önemli bulduğum bu proje, sosyal medyada da geniş yankı bularak yaklaşık 1,1 milyon kere izlendi" ifadelerini kullandı.

Milli Parkın çarpıcı öyküsünün bu filmde yer aldığını ifade eden Eroğlu, "Çekilen bu tanıtım filmi ile çocuklar ve gençlerin milli parklardan doğru biçimde faydalanmalarını sağlamayı hedefliyoruz" bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soğuksu Milli Parkı'nın Filmi Sosyal Medyada İzlenme Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement