Söğüt'te Kapalı Pazaryeri Çatısı Çöktü, 100'e Yakın Araç Hasar Gördü - Son Dakika
Güncel

Söğüt'te Kapalı Pazaryeri Çatısı Çöktü, 100'e Yakın Araç Hasar Gördü

Söğüt\'te Kapalı Pazaryeri Çatısı Çöktü, 100\'e Yakın Araç Hasar Gördü

Bilecik'in Söğüt İlçesi'ndeki otopark olarak da kullanılan kapalı pazar yerinin çatısı, üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü.

05.01.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Söğüt İlçesi'ndeki otopark olarak da kullanılan kapalı pazar yerinin çatısı, üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü. Çatının altında kalan 100'e yakın araç hasar gördü.

Olay dün akşam saatlerinde Orta Mahalle'de bulunan kapalı pazaryerinde meydana geldi. Perşembe günleri pazaryeri, diğer günler ile akşam saatlerinde de otopark olarak kullanılan pazaryerinin çatısı, üzerinde biriken yoğun karları taşıyamayarak çöktü. Büyük bir gürültüyle pazaryeri çatısının çöktüğünü görenler durumu polisi bildirdi. Çatının altında kalanların olma ihtimaline karşı olay yerine polis, itfaiye, 112 sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca yaptığı araştırmada kapalı pazardaki çatı enkazının altında kimsenin bulunmadığı belirlendi.

Vatandaşlar çöken çatının altında otobüs, minibüs, kamyonet ve çok sayıda da otomobilin bulunduğunu belirtti. Olay yerinde incelemelerde bulunan Söğüt Belediye Başkanı MHP'li Halil Aydoğdu ölen ya da yaralananın olmamasına sevindiklerini söyledi.

HER YOLU DENEDİK

Çatının üzerindeki karları çökme olayı yaşanmadan önce temizlemeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını, çökme tehlikesine karşı vatandaşlara araçlarını kapalı pazaryerinden almaları için uyarıda bulunduklarını anlatan başkan Aydoğdu şöyle konuştu:

"Olayın akşam geç saatlerde meydana gelmesi nedeniyle kimseye birşey olmadı. Maddi hasar var. Çöken yerin alanı toplamda 5 bin metrekare. Karın yağdığı günden bu yana 5 gündür üzerindeki karı azaltmaya ve eritmeye çalıştık. Kürüme ve tuzlama çalışması yaptık ancak tuz da karı çözemedi. İstanbul'dan bir solüsyon getirttirdik. Hava alanlarında, pistlerde kullanılan çözücü özelliği olan bir solüsyon. Buzu çözüyor fakat kara etki etmiyor. Karın üzerine solüsyonu attığımız zaman topak haline geliyor. Maalesef çözmüyor. Karın çözülmesi için pek çok yol denedik. İtfaiye ile boşaltabilir miyiz diye düşündük. En alt kısımdan itfaiye ile su bastık. Fakat itfaiyenin bastığı su da çözmedi. Üre gübresi attık, o da bir çare olmadı. Vatandaşlarımıza arabalarınızı alın dedik. Fakat onlarda araçlarını dışarıda park edecek yer olmadığından arabalarını buradan çıkaramadı. Ama tehlikenin olduğunu hepimiz biliyorduk. Onlarda biliyorlardı. Dün akşam aniden bastıran yağmurlu kar sünger gibi emince ağırlık metrekarede 200 kiloya ulaştı. İçeride tahminen 70 ile 100 arasında araç olduğunu düşünüyoruz. Dün akşam içeride canlı var mı, herhangi can kaybımız var mı diye bakıldı. AKUT geldi, detaylı bir inceleme yaptı. Herhangi bir insanın içeride olmadığını görünce derin bir oh çektik. Çok şükür dedik. En azından yaralımız, ölümüz yok. Herhangi bir kaybımız yok. Bu bir afet, sonuç olarak yapılacak çok bir şey yoktu. Yaramızı sarmaya alışacağız. İnsanların yaralarını sarması noktasında yardımcı olacağız." - Bilecik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söğüt'te Kapalı Pazaryeri Çatısı Çöktü, 100'e Yakın Araç Hasar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement