Soma'da Ölen Madencilerin Yakınlarına Maaş Bağlanma İşlemleri Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Soma'da Ölen Madencilerin Yakınlarına Maaş Bağlanma İşlemleri Tamamlandı

Soma\'da Ölen Madencilerin Yakınlarına Maaş Bağlanma İşlemleri Tamamlandı

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nesrin Aras, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınlarına maaş bağlanma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

15.10.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nesrin Aras, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınlarına maaş bağlanma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Aras, faciadan önce ve sonra maden kazalarında hayatını kaybeden bütün maden işçilerinin aile veya yakınlarına da maaş bağlandığını kaydetti.

SGK İl Müdürü Nesrin Aras, beraberindeki müdür yardımcıları ile birlikte hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Torba Yasa ile sosyal güvenlik mevzuatında yapılan temel değişiklikler ve yapılandırmalar hakkında da bilgi veren SGK İl Müdürü Aras, ilk olarak Soma'daki faciada ölen 301 madencinin aile ve yakınlarına maaş bağlanma işlemini tamamladığını açıkladı.

SGK İl Müdürü Aras, "Maaş bağlanması konusunda düzenleme gerektiren bazı sigortalılarımız vardı. O düzenlemeler yapıldı ve şehit olan 301 maden işçisinin hepsinin hak sahiplerine maaş bağlanmış oldu. Böylece Soma'da maaş bağlanmamış şehit yakını kalmadı" dedi.

Aras, faciadan önce ve sonra maden kazalarında hayatını kaybeden bütün maden işçilerinin aile veya yakınlarına da maaş bağlandığını kaydetti. Aras, faciada ölen maden işçilerine bağlanan maaş miktarının da gün sigortalı olduğu gün sayısına göre değiştiğini bildirdi.

TÜP BEBEK İÇİN DESTEK 2'DEN 3'E ÇIKTI

Sosyal güvenlik mevzuatında yapılan temel değişiklikler hakkında bilgi veren Aras, tüp bebek uygulamasına da değindi. Aras, ilk denemeden yüzde 30, ikinci denemeden yüzde 25, üçüncü denemeden de yüzde 20 katılım payı alınmasının düzenlediğini söyledi. Aras, ayrıca terör mağdurları ve bakmakla yükümlü olduklarında aranan ön şartlar kaldırılarak tüp bebek uygulamasından yararlanmalarının kolaylaştırıldığını kaydetti.

Torba Yasa ile birlikte SGK ve BAĞ-KUR prim borçlarına yönelik yapılandırma başvurularının da şahsen veya vekaletname ile yapılması gerektiğinin altını çizen Aras, "Gelen kişilerin mutlaka vekaletnamesi olsun. Çünkü muhasebecilerde oluyor. Ama onun dışında iş takipçileri de var. Yani vekaletname olmadan işlem yapmıyoruz. Vekaletname ile birlikte bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Merkezi veya İl Müdürlüğümüz bünyesindeki merkez müdürlüğüne başvurabilecekler. İşlem ayrıca merkezimizce ücretsiz yapılıyor. Sosyal Güvenlik Merkezleri haricindeki iş takipçilerine vatandaşlarımız ilgi göstermesin. Burada her şekilde ücretsiz yapılan işlemler için iş takipçilerini çok yüksek miktarda para ödüyorlar. İl Müdürlüğümüz olarak sistemimizi kurduk. Yapılandırma çıkmadan önce planımızı yaptık. Her türlü yoğunluğa karşı tedbirimizi aldık. Dolayısıyla çok fazla sıkıntılı bir süreç yaşayacağımızı düşünmüyorum" diye konuştu. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini aktaran Müdür Aras, vatandaşların son güne kalmadan başvurularını yapmalarını beklediklerini ifade etti. Aras, Manisa'da şu ana kadar 5 bin 809 kişinin başvuru yaptığını bildirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma'da Ölen Madencilerin Yakınlarına Maaş Bağlanma İşlemleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement