Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün eylem yapan işçilerden küçük bir grup, Cengiz Topel Meydanı'ndaki bekleyişine devam ediyor.

18.06.2014 10:33

Maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'den maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle dün eylem yapan işçilerden küçük bir grubun, geceyi geçirdikleri Cengiz Topel Meydanı'ndaki bekleyişleri sürüyor.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'nin maaşlarını ödemediğini belirterek dün Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan madenin mülkiyetine sahip Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürlüğü binasına yürüyen ve bir süre Soma- Bergama karayolunu trafiğe kapatan işçilerden 10 kişilik grup, eylemlerine Cengiz Topel Meydanı'nda devam ediyor.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı'nın işçilere maaşlarının ödeneceği sözü vermesinin ardından eylemci işçilerin büyük bölümü dağılırken, küçük bir işçi grubu ise Hükümet Konağı'nın da bulunduğu Cengiz Topel Meydanı'na giderek, verilen sözler yerine gelene kadar burada oturma eylemi yapma kararı almıştı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement