Somalı Madenci Ailelerine Bayram Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Somalı Madenci Ailelerine Bayram Hediyesi

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden bazı madencilerin çocukları ve eşleri, Altın Oran Derneği'nin düzenlediği program çerçevesinde İstanbul'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

31.07.2014 11:43

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden bazı madencilerin çocukları ve eşleri, Altın Oran Derneği'nin düzenlediği program çerçevesinde İstanbul'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Dernek Başkanı Hasan Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay önce yürekleri yanan aileler için bayramda neler yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, babasız veya eşsiz girecekleri ilk bayramlarında onları mutlu etmek için İstanbul turu düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği, kazada hayatını kaybeden madencilerin eşlerini ve çocuklarını o ortamdan uzaklaştırmak için düzenlediklerini dile getiren Kasap, 25 kişiyle bayramın birinci gününde İstanbul'a geldiklerini ifade etti.

Bayramın ikinci gününde İstanbul'da misafirleri ilk olarak metroyla tanıştırdıklarını, Anadolu Yakası'nda Avrupa Yakası'na Marmaray ile geçtiklerini anlatan Kasap, tarihi yarımadada Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi'ni gezdiklerini, yürüyerek Gülhane Parkı'ndan geçtiklerini, Yeni Cami'de kuşlara yem attıklarını aktardı.

Kasap, bir nostalji haline gelen balık-ekmek yemeyi unutmadıkları Eminönü'nde çocukların çok eğlendiğini ifade etti. Çamlıca Tepesi'ne de çıktıklarını anlatan Kasap, ziyaretleri çerçevesinde Kız Kulesi'nden İstanbul'u 360 derece seyrettiklerini söyledi.

Eyüp Sultan Camisi'ni ve türbesini de ziyaret ederek dua ettiklerini belirten Kasap, Vialand'da çocukların çok eğlendiğini dile getirdi. Kasap, Vialand'da çocukların atlı karınca, çarpışan araba, mini tren ve çok sayıda farklı bölümlerde vakitlerini geçirdiğini ve çok eğlendiklerini aktardı.

Dernek Başkanı Kasap, İstanbul gezilerini Boğaz turu ile sonlandırdıklarını sözlerine ekledi.

"2 aydır ilk defa gülüyoruz"

Madenci eşi Miyase Erol, İstanbul'a gelmeden önce çok üzüntülü olduklarını, bayramı hüzünlü bir şekilde geçireceklerini umduklarını söyledi.

İstanbul'a çocukları için geldiklerini dile getiren Erol, İstanbul'u çok güzel bulduklarını aktardı.

Erol, "İstanbul'a tekrar gelmeyi çok isterim. Çok yoğun bir programımız vardı. Gerçekten güzel vakit geçirdik. Galiba İstanbullular memleketine gittiği için çok bahsedildiği gibi trafik de yoktu. En çok Çamlıca Tepesi'ni beğendim. Camiler falan çok güzeldi. 2 aydır inanın doğru dürüst gülmemişti yüzümüz. Biraz rahatladık" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somalı Madenci Ailelerine Bayram Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement